Sberbank BH najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru

30.04.2014. 10:43 / Izvor: eKapija.ba
Sberbank BH najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru

Na nedavno održanoj ceremoniji Sberbank BH je proglašena za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini, između ukupno 650 nominovanih kompanija.

Na nedavno održanoj ceremoniji Sberbank BH je proglašena za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini, između ukupno 650 nominovanih kompanija. Rangiranje  poslodavaca izvršeno je prema izboru posjetitelja portala www.posao.ba, koji već osam godina vrši rangiranje poslodavaca.

"Priznanje nam znači zaista mnogo, jer je svojevrsno priznanje našeg dosadašnjeg angažmana i ogromnog uloženog truda. Značajno smo promjenili pristup tržištu rada, a kroz širenje poslovanja zapošljavamo i nove ljude koji su u prilici da rade u veoma dinamičnoj kompaniji koja posluje po visokim standardima. U prethodnoj godini zaposlili smo više od 50 ljudi, što je zaista ogroman broj imajući u vidu ekonomsku situaciju, a sa zapošljavanjem i širenjem poslovanja nastavit ćemo i u narednom periodu. Drago mi je da i šira javnost prepoznaje našu banku kao jednog od najatraktivnijih poslodavaca, odnosno kao jedno od najpoželjnijih mjesta u kojem ljudi žele radit i koji ulaže u razvoj njihove karijere", izjavio je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH.

Sberbank BH u svom poslovanju njeguje aktivan odnos prema zaposlenicima, promoviše timski rad i zajedničke vrijednosti, ali istovremeno omogućava kontinuiranu mogućnost usavršavanja i usvajanja novih znanja i vještina. Zaposlenici su kroz programe upravljanja pomoću ciljeva u mogućnosti iskazati svoje vrijednosti, znanja i vještine, te ih na taj nači kvalitetno valorizovati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital