Značaj web stranice za biznis

Karijera / TIPS AND TRICKS

Značaj web stranice za biznis

Društvene mreže kao što su Facebook, Instagram, Twitter i druge pružile su osjećaj dostupnosti i bliskosti širokim masama, a na taj način dosta online korisnika je počelo da viri preko svog zida, na zid „prijatelja“ poistovjećujući se sa njihovim radnjama.

13.04.2016. 11:58 / Izvor: Akta.ba

U moderno doba, online prisutnost je radnja koju obavljamo gotovo automatski. Društvene mreže kao što su Facebook, Instagram, Twitter i druge pružile su osjećaj dostupnosti i bliskosti širokim masama, a na taj način dosta online korisnika je počelo da viri preko svog zida, na zid „prijatelja“ poistovjećujući se sa njihovim radnjama.

No, društvene mreže, pored nestvarnog osjećaja prijateljstva i bliskosti donijele su i trend. A taj trend je biti online. Djeca, odrasli, zaposleni i ne zaposleni, skoro svi su online. Upravo zbog toga i vaša firma, udruženje, zajednica, pa čak i hobi ili samo ideja, trebaju biti online. Međutim, bitno je znati da za profesionalno online prisustvo koje će posjetioci ozbiljno shvatiti i prihvatiti nije dovoljan profil na društvenim mrežama. Za to vam treba web stranica.

Kako web stranica može pomoći Vašem poslu?

Sa web stranicama vaša, bitna, online prisutnost ima svoje lice i mjesto na koje bilo ko može doći čim se sjeti vašeg imena, a ne mora čekati „onu reklamu sa radija“ da bi čuo ili „onu reklamu sa televizije“ da bi vidio ono čime se bavite.

Web stranicu uvijek nosite sa sobom, baš kao i vizit kartu ili promotivni CD nekada, danas je dovoljno da kažete: „E, da, provjeritehttp://www.mojaFirma.ba/ (.com ili neka druga), tu se nalazi sve što mi radimo!“.

Kako web stranica može pomoći plasiranju ideja?

Ako ste ikada došli u situaciju da pokušate razviti svoju ideju, web je idealno mjesto za to, a pravi alat su naravno web stranice.

Od ideje do razvijenog posla je veliki put, međutim testiranje tog poduhvata nije. Uz minimalnu investiciju, pokrenite web stranicu na koju ćete postaviti kvalitetan sadržaj vezan za vašu ideju. Proslijedite putem društvenih mreža (Koliko imate „prijatelja“ na Facebook-u?) i već ste u fazi testiranja.

Šta web stranica može uraditi za Vaš hobi?

Konačno ste se odlučili svima pokazati taj ručni rad, lična web stranica će omogućiti da čak i oni koji vas ne poznaju mogu svjedočiti o vašem radu. Šta više, pomoći će vam da nađete istomišljenike koji će sa vama podijeliti njihov rad i eto saradnje i potvrde vašeg rada kroz internet i web stranice.

Šta web stranica znači za zajednicu?

Nekada, ono što želimo postići je istaknuti cilj, odnosno, pokazati brigu i pokazati zašto je baš naše poslovanje društveno odgovorno. Nisu se samo jednom, web stranice, pokazale kao izvanredno sredstvo za pokazivanje rada zajednice, od sportskih klubova pa do ne vladinih organizacija, te bilo kojeg udruženja sa svrhom. Internet i web stranice na transparentan način pokazuju vašu brigu za sredinu i vaše nesebične doprinose zajednici i sva vaša dostignuća.

Kako do web stranice?

Pogodnosti koje dobijate sa web stranicama su zaista mnogostruke, a kada bi i htjeli ne bi ih mogli nabrojati sve u jednom članku. Međutim, tehnologije koje su dostupne nekada su komplikovane čak i naprednim korisnicima, tako da dosta korisnika interneta ide „linijom manjeg otpora“ i sve svoje razloge za pravljenje web stranice makne u stranu.

Trenutno je u svijetu prisutan trend pravljenja web stranica po principu “uradi sam”. Podrazumijeva korištenje sistema za kreiranje web stranica (web creators, web builders), kod kojih je kompleksna tehnologija pretvorena u jednostavno korisničko sučelje za upravljanje sadržajem na način koji je poznat velikoj većini online zajednice. Jedno od takvih rješenja na našem tržištu je mojWeb koji možete potpuno besplatno isprobati i već danas napraviti svoju web stranicu: ISPROBAJ BESPLATNO

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#web stranica

#LEFTOR

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera