Tri razloga za redizajn web stranice

09.08.2016. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Tri razloga za redizajn web stranice

Želite saznati da li je vašoj web stranici potreban redizajn? U nastavku su 3 osnovna razloga za redizajn postojeće web stranice.

Bez obzira koliko kvalitetno i dizajnerski uspješno urađena web stranica bila, brze promjene na području web dizajna i nove tehnologije zahtijevaju povremeno osvježavanje izgleda, dodavanje novih funkcionalnosti i primjenu novih tehnologija.

Želite saznati da li je vašoj web stranici potreban redizajn? U nastavku su 3 osnovna razloga za redizajn postojeće web stranice.

1. Vaša web stranica treba redizajn jer izgleda zastarjelo

Ranije smo pisali o evoluciji web dizajna i zaključili da se trendovi u web dizajnu bez iznimke mijenjaju svake godine.Nekada veoma popularna flash animacija, sada je u potpunosti izbačena iz web dizajna. Posljednjih godina svjedoci smo prelaska na jednostavni tzv. flat dizajn. 2016. obilježava prelazak sa paralaks pomicanja na dizajn sa punom širinom pozadine i hamburger izbornikom. Neko generalno pravilo je da treba ažurirati web dizajn svake 3-4 godine kako bi bili u korak s vremenom.

2. Vaša web stranica treba redizajn jer nije responzivna (eng. responsive) – ne prilagođava serezoluciji uređaja na kojem se prikazuje (računar, mobitel, tablet)

Više od pola prometa na web-u se odvija preko mobilnih uređaja i sve veći broj ljudi koristi telefone za pretraživanje i informisanje na web-u. Pored toga, Google je potvrdio da web stranicama koje nisu responzivne dodjeljuje lošiju poziciju na tražilicama, a uskoro ih neće nikako ni prikazivati u pretragama. Ne dozvolite da zbog lošeg prikaza vaše web stranice na mobilnim uređajima gubite posjetioce i poziciju na tražilicama.

3. Vaša web stranica treba redizajn jer jednostavno ne radi

Ako je vaša stranica postala pretrpana, spora, linkovi ne rade, teško vas je pronaći na Google, sadržaj nije ažuriran, stranica nije povezana sa društvenim mrežama onda možemo jednostavno reći da ona ne radi, tj. ne služi svoj svrsi. Razlozi za takvo stanje web stranice mogu biti ilineodržavanje ili održavanje od strane više različitih web programera tokom niza godina. U svakom slučaju treba vam redizajn.

Zaključak: Ako je vaša web stranica stara 3-4 godine, nije responzivna i izgubila je ključnu funkcionalnost, odgovor na pitanje da li je vašoj web stranici potreban redizajn je DA.

Besplatan redizajn za korisnike mojWeb usluge

To nas dovodi do veoma bitnih prednosti mojWeb usluge u odnosu na jednokratnu izradu web stranica na drugim platformama. Korisnici mojWeb uslugeo ovome ne trebaju brinuti jer mojWeb pretplata uključuje:

-              redovnu nadogradnju i održavanje sistema (sva unapređenja sistema svi pretplatnici dobijaju automatski, tako da se ne može desiti da nakon nekoliko godina web stranica radi na zastarjeloj plaftormi)

-              mogućnost brze izmjene izgleda web stranice (izmjena boje i pozadinskih slika ili odabir potpuno nove teme, gdje se sav sadržaj sa postojeće stranice može, u vrlo kratkom vremenu, uz mala podešavanja, prebacitina novu, moderniju temu)

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera