Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

ASEE: Dvodnevni seminar o temi "Analiza finansijskih izvještaja" - 24. i 25.02.2010. godine u hotelu Hollywood

16.02.2010. 10:28 / Izvor: eKapija.ba

Dvodnevni seminar o temi "Analiza finansijskih izvještaja" u organizaciji kompanije ASEE biće održan u srijedu i četvrtak, 24. i 25. februara 2010. godine u hotelu Hollywood na Ilidži u terminu od 09:00 do 17:00 sati.

Osnovne teme seminara:

Na osnovu čega donosimo odluke u vezi sa našim poslovanjem? Upravljamo li dugoročno uspješnom ili rizičnom kompanijom? Na osnovu čega ocjenjujemo naše potencijalne partnere u poslu, kupce i dobavljače? Koje su nam sve informacije neophodne da bismo mogli da odgovorimo na ova pitanja ? Pokušavamo li da minimiziramo rizike loših odluka tamo gdje je to moguće? Zanima li nas da li će i kako kompanija razvijati u narednoj godini i ima li potencijala za planirani rast i razvoj?

Odgovori na ova pitanja kao i donošenje odluka koje će biti zasnovane na "izmjerenim informacijama" zahtijevaju korišćenje finansijskih izvještaja, kako onih na godišnjem, tako i na polugodišnjem, kvartalnom, mjesečnom i operativnom nivou.

Seminar omogućava upoznavanje sa alatima, tehnikama i postupcima koji se koriste za potrebe analize poslovanja kompanija pomoću finansijskih izvještaja, kao i sticanje potrebnih praktičnih vještina za analizu realnog stanja kompanija, predviđanja posljedica dobrih i loših odluka na finansijsko zdravlje i poslovnu uspješnost, povećavanje nivoa sigurnosti i minimiziranje rizika kod izbora rješenja i načina za razvoj kompanije, kao i za potrebe poboljšanja rezultata i ozdravljenja.

Obuhvaćeni su konkretni načini izračunavanja finansijskih pokazatelja i njihovo ispravno tumačenje i vrednovanje, pojašnjenja odnosa između istih i ukazivanje direktne veze sa postignutim rezultatima kompanije.

Za potrebe praktičnog rada koriste se zvanični finansijski izveštaji kompanija iz različitih privrednih grana: proizvodnja, trgovina, usluge.

Učesnici treninga upoznat će se sa specijalizovanim software-om koji se praktično koristi u izradi finansijskih analiza, a kao poklon će dobiti knjigu Berman – Najt: "Finansijska inteligencija".

Predavač na seminaru će biti Milan Mijailović i Ljubomir Jovanović.

Prijave slati najkasnije pet ( 5) dana prije početka seminara na:

office@asee.ba

rasema.dzinalija@asee.ba

Prijave slati najkasnije pet ( 5) dana prije početka seminara na

Kontakt osoba: Rasema Džinalija, Tel.: +387 62 331 910

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave