Budite i vi izlagač na ovogodišnjem "Cazinskom sajmu"

16.09.2017. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Budite i vi izlagač na ovogodišnjem 'Cazinskom sajmu'

U petak 22. septembra održaće se prvi dan 16. Kantonalne izložbe stočarstva i poljoprivredne proizvodnje "Cazinski sajam 2017".

U petak 22. septembra održaće se prvi dan 16. Kantonalne izložbe stočarstva i poljoprivredne proizvodnje "Cazinski sajam 2017". Pored tradicionalne izložbe stoke, koja se održava drugoga dana manifestacije, posebno atraktivan biće prvi dan ovogodišnjeg "Sajma“.

Naime, u petak će se na Trgu Zlatnih ljiljana u Cazinu predstaviti veliki broj domaćih i gostujućih izlagača s različitim proizvodima iz domaće radinosti. Za sada je broj prijavljenih izlagača blizu 50, ali svakako još uvijek ima dovoljno prostora i za mnoge druge.

Ono što mnogi ne znaju jeste da izlagači ne plaćaju štand i osim dolaska na izložbu, nemaju drugih troškova. Stoga je ovo izvrsna prilika za sve male proizvođače domaćih proizvoda pa čak i one koji su na samom početku bavljenja bilo kakvom domaćom proizvodnjom.

U najkraćem, svaki pojedinac ili domaćinstvo koje je ove godine proizvelo količinu nekog proizvoda veću od vlastitih potreba, može ih izložiti i prodati dio na ovogodišnjem „Cazinskom sajmu“. To mogu biti povrtlarski proizvodi (krompir, luk, grah, voće i sl.) ali i proizvodi iz tzv. asortimana zimnice (pekmezi, sokovi, ajvari i sl.) , kao i bilo šta drugo proizvedeno vlastitim radom (metle, sepeti, ukrasni predmeti, ručni radovi, domaća tjestenina, svi domaći mliječni proizvodi i ostalo).

Takođe, za štandove se možete prijaviti i grupnim udruživanjem. Ukoliko pojedinac ima nedovoljno proizvoda za cijeli štand, poželjno je udruživanje s još dvoje ili više proizvođača i kreiranje zajedničkog štanda na kojem će ponuditi više različitih proizvoda.

Za prijave i sve ostale informacije potrebno je javiti se u Službu za poljoprivredu Grada Cazina.

Prvi dan „Cazinskog sajma“ biće ispunjen nizom aktivnosti i brojnim sadržajima koji će potrajati do kraja dana kako bi se omogućilo građanima da Sajam mogu obići i kasnije, a ne samo u prijepodnevnim satima, ali i izlagačima što više prostora i vremena da uspješno prezentiraju i prodaju što više svojih proizvoda.

Foto: Rokaj.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave