Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Centar za poslovnu edukaciju Sarajevo započinje kurs CATIA V5

Cilj kursa je da putem organizovanih instrukcija i velikog broja praktičnih primjera, zasnovanih na objašnjenjima po principu korak po korak, pruži odgovarajuća znanja za uspješno korištenje CATIA V5 programa u praksi.

05.09.2014. 12:49 / Izvor: eKapija.ba

Centar za poslovnu edukaciju Sarajevo započinje kurs CATIA V5 – 3d projektovanje u Sarajevu, 15. septembra 2014 godine.

CATIA V5 – 3d projektovanje

CATIA je interaktivni programski paket za trodimenzionalno dizajniranje i proizvodnju. Mogućnosti CATIA-e su ogromne, jer osim crtanja mašinskih dijelova omogućuje i njihovo proračunavanje s obzirom na čvrstoću odabranih materijala, izradu NC programa za NC i CNC strojeve, simulaciju obrade i niz drugih pogodnosti važnih u projektovanju određenog proizvoda i njegovoj izradi. Idući daleko ispred tradicionalnih softverskih CAD alata, CATIA nudi jedinstveno iskustvo digitalnog proizvoda koje dizajnu 3D proizvoda daje život čija je stvarnost bez premca. Hiljade kompanija u raznim industrijama diljem svijeta koriste prednosti i mogućnosti virtualnog dizajna CATIA kako bi osigurale uspjeh svojih proizvoda.

Ništa manje nije važna činjenica da CATIA na temelju nacrtanih 3D modela generira tehnološku dokumentaciju za proizvodnju, te da svaka promjena na 3D modelu biva automatski popraćena izmjenama u tehnološkoj dokumentaciji pa je izuzetno olakšana prerada i dorada modela za nove potrebe. Ta činjenica daje novu dimenziju skladištenju gotovo živih modela i razvoju novih projekata uz upotrebu već izrađenih rješenja. Kao program za crtanje, CATIA nudi sve blagodati Windowsa i približena je korisnicima koji nemaju obimna predznanja iz tehničkih disciplina za projektovanje i konstruisanje, jer program nudi niz rješenja kojima se do cilja dolazi lakšim putem.

Cilj kursa je da putem organizovanih instrukcija i velikog broja praktičnih primjera, zasnovanih na objašnjenjima po principu korak po korak, pruži odgovarajuća znanja za uspješno korištenje CATIA V5 programa u praksi.

Moduli:

Radni prostor za kreiranje skica (Sketcher)

Radni prostor za projektovanje dijelova (Part Design)

Radni prostor za projektovanje sklopa (Assembly Design)

Radni prostor za definisanje pogleda i presjeka (Drafting)

- Predznanje: Osnove rada na računaru i poznavanje softverskog paketa AutoCAD

- Trajanje: 44 časa (2 mjeseca nastave).

- Literatura: CATIA V5 - originalna knjiga koju polaznici zadržavaju (uključena u cijenu)

- U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa, a omogućava upis zvanja u radnu knjižicu.

- Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

Više informacija na http://www.cpe.ba/strucno_usavrsavanje.html

Prijavite se odmah, jer broj mjesta je ograničen! Telefonom na 033 260 505 ili putem on line prijave na web stranici http://www.cpe.ba/prijava_sa.html.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave