Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

CETEOR: Drugo savjetovanje o energetici u BiH s međunarodnim učešćem, od 28. do 30 septembra 2009. godine u Neumu

16.09.2009. 13:05 / Izvor: eKapija.ba

Drugo savjetovanje o energetici u BiH s međunarodnim učešćem o temi energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije bit će održano u Neumu od 28. do 30. septembra.

Organizator skupa je CETEOR d.o.o. Sarajevo, a bit će održano pod visokim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

"Na savjetovanje se prijavilo 40 predavača iz sedam zemalja, a očekujemo oko 80 učesnika", kazao je Feni predstavnik CETEOR-a Sanjin Avdić.

Savjetovanje ima za cilj da okupi stručnjake, menadžere, članove naučnih i stručnih organizacija, privrednike, predstavnike nadležnih institucija te proizvođača opreme i pruži im mogućnost razmjene iskustava, mišljenja, istraživačkih dostignuća i predstavljanja rezultata realiziranih projekata.

Ono će nastaviti inicirati razvoj zakonodavstva i organizacija iz energetike. Pored toga cilj je i uspostava partnerstva između vlasti, komunalnih organizacija, industrije, NVO-a i građana korisnika usluga organizacija komunalne energetike.

Detaljne informacije o seminaru i predavačima u PDF-uklikni za PDF fajl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave