Skup o zaštiti Hutova blata

30.01.2013. 14:30 / Izvor: eKapija.ba
Skup o zaštiti Hutova blata

U povodu 2. veljače, Svjetskoga dana zaštite vlažnih staništa, međunarodne i lokalne nevladine organizacije u BiH organizirat će 4. veljače u 10 sati u Motelu "Park" na Karaotoku skup na kojemu će se govoriti o problemima s kojima se danas suočava Hutovo blato

U povodu 2. veljače, Svjetskoga dana zaštite vlažnih staništa, međunarodne i lokalne nevladine organizacije u BiH organizirat će 4. veljače  u 10 sati u Motelu "Park" na Karaotoku skup na kojemu će se govoriti o problemima s kojima se danas suočava Hutovo blato, jedno od najvećih močvarnih staništa u BiH i ovom dijelu Europe. 

Sve izražajniji negativni utjecaji čovjeka na ekosustav Hutovog blata ogledaju se u promjeni prirodnog vodnog režima, sve intenzivnijem krivolovu i nepostojanju stvarne zaštite područja zbog nedostatnog financiranja čuvarske službe.  

Smanjuje se broj riba, ptice traže druga utočišta, močvarna staništa zarastaju, a jezera presušuju. Ako se nastavi dosadašnji odnos prema Hutovom blatu, ovom močvarnom ekosustavu prijeti potpuni nestanak za 30-ak godina. 

Nadamo se da ćete potpisivanjem i promocijom peticije na www.hutovo-blato.ba  i svojim sudjelovanjem na ovom skupu doprinijeti zaustavljanju uništavanja Hutovog blata, poručuju organizatori / WWF Mediterranean Programme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave