Potpisivanje ugovora o izgradnji zgrade za smještaj socijalno ugroženih građana u Starom Gradu

03.04.2022. 09:53 / Izvor: Fena
stari grad

U općini Stari Grad Sarajevo, u ulici Čadordžina, bit će izgrađena zgrada u kojoj će se stambeno zbrinjavati socijalno ugroženi građani.

U općini Stari Grad Sarajevo, u ulici Čadordžina, bit će izgrađena zgrada u kojoj će se stambeno zbrinjavati socijalno ugroženi građani.

Zgradu će sagraditi Općina Stari Grad Sarajevo i Fondacija Hemiias koja će u potpunosti finansirati radove izgradnje.

Općina Stari Grad osigurat će zemljište za izgradnju i administrativne dozvole.

Ugovor o zajedničkoj uzgradnji zgrade za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih kategorija potpisat će općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i Hajriz Brčvak, ugledni privrednik, osnivač i predsjednik Fondacije Hemiias.

Potpisivanje ugovora najavljeno je u ponedjeljak, 04.04.2022. godine u 14,00 sati u Sali za sastanke Općine Stari Grad Sarajevo.

Tokom potpisivanja ugovora bit će najavljen početak izgradnje zgrade, broj stambenih jedinica koje će imati, te vrijednost investicije.

Inače, u ulici Čadordžina je 2015. godine sagrađena prva zgrada za zbinjavanje socijalno ugroženih građana u kojoj je krov nad glavom dobilo sedam porodica, a gradnju su finansirali Općina Stari Grad Sarajevo i Evropska unija.

Dvije godine prije toga sagrađen je stambeni objekat na Baruthani gdje je smješteno jedanaest interno raseljenih porodica iz Starog Grada, a 2011. godine za smještaj interno raseljenih devet porodica sagrađena je zgrada na Brusuljama.

Objekte je gradila Općina Stari Grad uz pomoć partnera i donatora, a implementator projekata bila je Humanitarna organizacija Hilfswerk Austria International.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave