PIT WinDoorCon 2022 – Konferencija industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada

09.05.2022. 10:30 / Izvor: Akta.ba
PIT WinDoorCon 2022.

Premijerna poslovno-stručna konferencija iz oblasti industrije PVC i ALU prozora, vrata i fasada – to je PIT WinDoorCon 2022.

Premijerna poslovno-stručna konferencija iz oblasti industrije PVC i ALU prozora, vrata i fasada – to je PIT WinDoorCon 2022.

Industrija PVC i ALU prozora, vrata i fasada, ili kako se to narodski kaže „stolarije“, buja u Bosni i Hercegovini posljednjih godina. Broj kompanija koje se bave ovom djelatnošću, kao i obim njihovog poslovanja, raste iz godinu u godinu. S druge strane, ova je industrija najčešće zanemarena kad se govori o dominantnim industrijama Bosne i Hercegovine, gdje često metalska i drvna industrija imaju epitet nosećih grana industrije. Kakva je zaista situacija?

S ciljem dodatnog jačanja konkuretnosti BH i SEE industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada, odlučili smo pokrenuti prvu stručnu konferenciju iz ove oblasti. Konferencija će se održati 19.05.2022. u Doboju, a ključna misija ovog samita je početno okupljanje i bolje upoznavanje ove struke. Razmjena iskustava, znanja, informacija, poslovnih kontakata i prilika, širenje dobih vibracija i naprednih tehnlologija.

Na ovoj konferencija ćemo po prvi put povezati lidere, eksperte i kompanije iz industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada. Okupit ćemo najbolje regionalne izlagače, partnere i goste s ciljem da se učesnicima i njihovim kompanijama pruži najveća dodana vrijednost.

Pored samih proizvođača ili distributera ALU i PVC stolarije, konferencija PIT WinDoorCon 2022 je namijenjena i svim kompanijama i ekspertima koji dobavljaju bilo koju vrstu proizvoda i usluga ovoj industriji. Dalje, fasadni inžinjering i ugradnja na tržištu EU i širom svijeta su doživjeli pravi procvat u zadnjih nekoliko godina, pa će se ovoj djelatnosti također dodjeliti odgovarajući značaj. Pored toga, sva stručna, naučna i društvena javnost također ima svoju značajnu ulogu na ovoj konferenciji.

Kroz seriju stručnih izlaganja, radionica i panel diskusija ćemo sve učesnike suočiti sa krucijalnim problemima ove industrije, ali ćemo onda nastojati doći do zajedničkih odgovora i prijedloga kako kompanije ove industrije učiniti još konkurentnijim. Struktura konferencije je takva da će se obraditi skoro svi važni aspekti poslovanja ove grane industrije, uz neizostavna pitanja osiguranja tržišta ili dovoljno stručne radne snage.

Na konferenciji će se predstaviti i premijerno istraživanje stanja u ovoj grani industriji, a studiju je proveo Targer Engineering & Consulting. Na PIT WinDoorCon 2022 će se okupiti oko 100 učesnika iz oko 40 kompanija, a ključne misiju konferencije želimo podcrtati još jednom:

·       Stjecanje novih znanja i kompetencija

·       Poslovno upoznavanje i umrežavanje

·       Širenje pozitivnih poslovnih i društvenih vibracija

Pridružite nam se da skupa okupimo struku i širimo znanje, kontakte, dobre vibracije!!!

 

Prijava!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave