Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika

30.06.2022. 12:11 / Izvor: Akta.ba
Okrugli stol

Institut za razvoj mladih KULT organizira okrugli stol pod nazivom "Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika", koji će se održati 1. jula 2022. godine.

Institut za razvoj mladih KULT organizira okrugli stol pod nazivom "Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika", koji će se održati 1. jula 2022. godine (petak), sa početkom u 10.00 sati u hotelu Hills na Ilidži.

Ovaj okrugli stol dio je inicijative "Networking Young Entrepreneurs" unutar projekta EU4Business koji finansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke.

Okrugli stol je zamišljen kao susret i prilika za razmjenu znanja, iskustava i ideja, te umrežavanje mladih preduzetnika koji su pokrenuli i vode vlastiti biznis. Mladi preduzetnici će sa učesnicima podijeliti priče o svom preduzetničkom putu pri pokretanju biznisa, ali posebno staviti naglasak na izazove sa kojima se sada susreću u vođenju tih biznisa i radu na njihovoj dugoročnoj održivosti. Konstruktivnom dijalogu o tome kako unaprijediti poslovni ambijent za mlade ljude spremne na poduzetničke poduhvate u BiH će doprinijeti i relevantni predstavnici institucija vlasti, akademskog, privrednog i nevladinog sektora.

S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business projekat Evropske unije podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija u iznosu od 15 miliona eura bespovratnih sredstava i Savezna Republika Njemačka u iznosu od 1,1 milion eura. Projekat zajednički provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio programa Lokalne razvojne strategije - Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini, koje podržava Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

 

PREUZMI DOKUMENT:
okrugli_stol.jpg

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave