Okrugli stol u Mostaru: Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika

04.07.2022. 09:45 / Izvor: Akta.ba
Kult

Institut za razvoj mladih KULT organizira okrugli stol pod nazivom "Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika", koji će se održati 5. jula 2022. u hotelu Mostar u Mostaru.

Institut za razvoj mladih KULT organizira okrugli stol pod nazivom "Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika", koji će se održati 5. jula 2022. g. (utorak), sa početkom u 10.00 sati u hotelu Mostar u Mostaru.

Ovaj okrugli stol dio je inicijative "Networking Young Entrepreneurs" unutar projekta EU4Business koji finansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke.

Okrugli stol je zamišljen kao susret i prilika za razmjenu znanja, iskustava i ideja, te umrežavanje mladih preduzetnika koji su pokrenuli i vode vlastiti biznis. Mladi preduzetnici će sa učesnicima podijeliti priče o svom preduzetničkom putu pri pokretanju biznisa, ali posebno staviti naglasak na izazove sa kojima se sada susreću u vođenju tih biznisa i radu na njihovoj dugoročnoj održivosti. Konstruktivnom dijalogu o tome kako unaprijediti poslovni ambijent za mlade ljude spremne na preduzetničke poduhvate u BiH će doprinijeti i relevantni predstavnici institucija vlasti, akademskog, privrednog i nevladinog sektora.

U prilogu ovog poziva Vam dostavljamo i detaljni program događaja.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju okruglom stolu i saznaju kako je to biti mladi preduzetnik, koji su problemi, ali i benefiti, te kako unaprijediti poslovanje. Osigurane su i izjave za medije petnaest minuta prije početka okruglog stola.

S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business projekat Evropske unije podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija u iznosu od 15 miliona eura bespovratnih sredstava i Savezna Republika Njemačka u iznosu od 1,1 milion eura. Projekat zajednički provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio programa Lokalne razvojne strategije - Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini, koje podržava Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

PREUZMI DOKUMENT:
agenda_kult.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave