20. i 21. jula u Sarajevu

Konferencija: PIT FoodCon 2023: Tradicija i inovacijeo, okusi budućnost(i)

17.07.2023. 09:40 / Izvor: Akta.ba
targer

Prehrambena industrija, kao jedan od ključnih sektora, pruža velike mogućnosti te kao takva može biti temelj održivosti i snage i naše zajednice i ekonomije.

Bravaria Industrial Marketing agencija, za industrijski marketing sa zadovoljstvom najavljuje konferenciju prehrambene industrije "PIT FoodCon 2023: Tradicija i inovacije, okusi budućnost(i)!“ 20. i 21. jula 2023. u Sarajevu.

U svjetlu stalnih i brzih promjena u ekonomskim i tržišnim tokovima, savremena globalna zajednica suočava se s brojnim izazovima koji zahtijevaju kontinuiorano učenje, prilagođavanja i inovativne odgovore. Prehrambena industrija, kao jedan od ključnih sektora, pruža velike mogućnosti te kao takva može biti temelj održivosti i snage i naše zajednice i ekonomije.

"Svjesni važnosti hrane te njezine duboke povezanosti s tradicijom, ali i potrebe za inovacijama, organiziramo PIT FoodCon 2023 s ciljem otkrivanja novih perspektiva. Ova je konferencija prilika da istražimo bogate mogućnosti koje prehrambena industrija nudi. Namjera nam je pružiti platformu za promoviranje lokalnog i održivog razvoja te stvaranje prostora za inspirativne priče, promjene i aktivnosti“, izjavila je Samira Avdić, direktorica agencije Bravaria Industrial Marketing ističući pritom važnost profesionalnog i angažmana struke na ovim pitanjima.

Ovo je ovogodišnja sedma stručna konferencija u organizaciji agencije Bravaria Industrial Marketing i predstavlja centralno mjesto na kome će se promicati lokalni i održivi razvoj, snaga zajednice i umrežavanje, ulaganje u budućnost sektora i društva.

Konferencija „PIT FoodCon 2023: Tradicija i inovacije, okusi budućnost(i)!“ odgovorit će na mnoga važna pitanja koja se tiču prehrambene industrije, ojačati zajednicu ali i potaknuti nova istraživanja i razvoj. Istovremeno će i pružiti pruža izvanrednu priliku za povezivanje s vrhunskim stručnjacima, stjecanje uvida u najnovije trendove te razvijanje važnih poslovnih kontakata.

Učesnike i posjetitelje očekuju dva sadržajna dana, a iz bogate agende izdvajamo predstavljanje istraživanja tržišta provedeno u organizaciji konsultantske kuće Targer, pitanja kulture sigurnosti hrane te razvoja proizvoda i procesa. Bit će govora o deklaraciji i logistici, o akreditaciji i propisima, ali i nezaobilaznoj digitalizaciji i optimizaciji te nužnoj implementaciji Lean metodlogije u ovom sektoru. Prehrambene navike te tekući trendovi i posebni zahtjevi koji se postavljaju ovom sektoru također su neke od predviđenih tema.

Sponzori događaja su: GTS Adriatic, TuV Adria, Targer, CUBE, Frontline, Općina Ilidža, Milkprocessing, GS1 Bosna i Herceogovina, ESOF, AURORA, Yanoka, Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona, uz podršku prijatelja, poslovnih i medijskih partnera.

"Imajući u vidu potencijal i moć prehrambene industrije da (pre)oblikuje budućnost Bosne i Hercegovine, pozivamo sve zainteresirane, stručnjake, poduzetnike i istraživače da nam se pridruže na PIT FoodCon 2023“, poručila je Avdić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave