16. izdanje WinDaysa u Poreču: Digitalno, otvoreno, uspješno

07.12.2015. 12:59 / Izvor: Akta.ba

16 izdanje konferencije WinDays koja će se od 26. do 29. aprila 2016. održati u Poreču pod sloganom "Pokrenimo ideje" donosi nove aktuelne teme u skladu sa svjetskim i regionalnim trendovima.

16 izdanje konferencije WinDays koja će se od 26. do 29. aprila 2016. održati u Poreču pod sloganom “Pokrenimo ideje“ donosi nove aktuelne teme u skladu sa svjetskim i regionalnim trendovima. Tako će se Business konferencija, 26. i 27. aprila, pozabaviti stvaranjem uslova za razvoj i privlačenje talenata što je osnovni preduslov za brži ekonomski razvoj. Iz te krovne teme proizlaze tri tematske cjeline koje čine program Konferencije: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih kompanija.

"Cijeli region ima velike potencijale za ekonomski razvoj, a posebno je to vidljivo u okviru IT industrije koja bilježi izniman rast posljednjih godina. Možemo se zapitati koliki bi rast u ovoj, ali i drugim industrijama bio da se države pozicioniraju kao zemlje koje nude odlične uslove za poslovanje. Upravo to je osnovna misao koja nas je vodila pri koncipiranju tema na ovogodišnjem poslovnom dijelu konferencije. Stvaranje kulture uspjeha znači promjene u obrazovnom sistemu i nakon toga stvaranje vođa u svakoj organizacijskoj jedinici što je preduslov za privlačenje investicija nužnih da se pokrene poluga razvoja kroz male i srednje kompanije koje su ključni pokretači razvoja u regionu", rekao je direktor Business konferencije Hrvoje Kapetanović te dodao da sve to na odgovarajući način treba pratiti i legislativa i administracija.

S druge strane, WinDays16 Technology konferencija održat će se od 27. do 29. aprila i to u novom, osvježenom izdanju. U skladu s otvorenosti Microsofta ka saradnji s IT industrijom, na Konferenciji će se proširiti raspon tema s naglaskom na dva smjera – digital i otvoreni kod.  Učesnici će se informisati o novitetima u tehnologiji te se upoznati s tehnološkim alatima i rješenjima koja mogu unaprijediti poslovanje, kao i organizaciju sopstvenog života.

"Poslovni dio WinDays konferencije nastavit će se na temu od prošle godine, odnosno stvaranje uspješne domaće priče dok će tehnološki dio ove godine doživjeti svoje veliko osvježenje. Digital ili digitalni marketing predstavlja danas najpropulzivniju granu primjenjenog IT-a. Svaka kompanija koja barem jedan ključni dio svoga poslovnog modela bazira na digitalnim tehnologijama (radilo se o proizvodnji, prodaji ili samom proizvodu) može se smatrati digitalnom kompanijom. WinDays Technology na ovaj način želi postati mjesto sinergije IT inženjera i stručnjaka za digitalni marketing kako bi sve nove IT tehnologije što prije našle svoju primjenu u poslovanju. Druga važna promjena je smjer predavanja koji će se baviti rješenjima otvorenog koda, a u skladu je s Microsoftovim kretanjem prema toj zajednici. S ovim promjenama WinDaysi postaju uvjerljivo najvažniji poslovno-tehnološki događaj u regionu", rekao je direktor Technology konferencije Tomislav Tipurić.

Inače, centralno mjesto održavanja 16. WinDaysa bit će Valamar Isabella Island Resort na  otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini centra Poreča, dok će se centralna svečanost Konferencije održati na kopnu, u sportskoj dvorani Hotela Diamant.

Prijave su počele prošle  sedmice i trajat će do 22. februara 2016. godine, do kada je moguće iskoristiti povoljnije cijene kotizacija za WinDays16 konferenciju.

Informacije o novostima WinDays16 konferencije možete naći na www.windays.hr i na društvenim mrežama: Facebooku, Twitteru, YouTubeu i LinkedInu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave