al
Međunarodni forum Falling Walls Lab prvi put u Sarajevu

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Međunarodni forum Falling Walls Lab prvi put u Sarajevu

20.03.2019. 08:30 / Izvor: Akta.ba

Međunarodni forum Falling Walls Lab će se po prvi put desiti u Sarajevu, 24. aprila 2019. godine u Kino Meeting Point-u (Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo 71 000).

Falling Walls Lab je međunarodni forum koji novim misliocima, inovatorima i poduzetnicima iz svih oblasti pruža mogućnost da svoje istraživačke, poslovne, kulturne ili društvene ideje predstave u tri minute pred interdisciplinarnom komisijom na engleskom jeziku. Prošle godine je bilo preko 3000 aplikacija unutar 77 Falling Walls Labs foruma u 57 različitih država svijeta.

Falling Walls Lab Sarajevo 2019 organizuje Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD BiH) u saradnji sa Western Balkan Alumni Association (WBAA) i Erasmus student network (ESN BiH).

Pobjednik ili pobjednica Falling Walls Lab Sarajevo će imati priliku da na velikom Falling Walls Lab Finalu u Berlinu 8. novembra predstavi svoje ideje, a ovo sve je povezano sa međunarodnom Falling Walls konferencijom, koja se održaje dan poslije, 09. novembra 2019. godine.

Na Falling Walls Lab Sarajevo 2019 se mogu prijaviti svi trenutni i bivši BA, MA, PhD studenti, te Postdoc, mladi profesionalci, inovatori i poduzetnici. Prijave se vrše online do 06. aprila 2019. godine. 

Dok čekamo prvo održavanje u Sarajevu, pogledajte prilog sa prošlogodišnjeg održavanja ove manifestacije:

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave