Održivi razvoj i eko turizam teme ovogodišnjega Ekobisa

13.05.2014. 14:17 / Izvor: eKapija.ba
Održivi razvoj i eko turizam teme ovogodišnjega Ekobisa

U Bihaću, BiH, od 4. do 7. rujna u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona održava se 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014 koji će ove godine tematski biti posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu.

U Bihaću, BiH, od 4. do 7. rujna u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona održava se 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014 koji će ove godine tematski biti posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu, pa je tako i ovogodišnja tema sajma "Održivi razvoj i eko turizam", piše portal sajmovi.eu.

Riječ je o sajmu izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjenom proizvođačima hrane te tvrtkama iz prehrambene, drvne, tekstilne, turističke industrije te drugih industrija, posebno onih vezanih uz ekološku proizvodnju i proizvodnju opreme za zaštitu okoliša.

Izložbeni program obuhvaća proizvodnju organske hrane, ekološku ambalažu, preradu i recikliranje otpada i sekundarnih sirovina, sustave za pročišćavanje voda, tradicionalne obrte i zanate, turističku i ugostiteljsku ponudu itd.

U posljednjih nekoliko godina, pritisnutih teškim ekonomskim prilikama, na ovome je sajmu rastao broj izlagača, izložbenih prostora i programskih sadržaja, a također je povećan i broj zemalja iz kojih su stizali privrednici na predstavljanje svojih proizvoda, tvrtki i usluga. Prošle godine taj je sajam okupio izlagače iz 10 zemalja, među kojima su bile tvrtke iz Kine, Indonezije, Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke te zemalja regije. Organizatori najavljuju da se se ove godine očekuje veći broj izlagača iz još više zemalja, veći broj posjetitelja, više aktivnosti u okviru pratećih programa i sadržaja te više prijava na ocjene kvalitete.

Sastavni su dio sajma i različiti tematski skupovi, a između ostaloga predviđena je i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji pod nazivom “Održivi razvoj i eko turizam“.

Više informacija o sajmu dostupno je na službenoj stranici Privredne komore Unsko-sanskog kantona te na službenoj stranici sajma. 

Rok za prijavu je 31. srpnja ove godine.

(sajmovi.eu)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave