Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju

27.09.2018. 11:28 / Izvor: Akta.ba

Centar za poslovnu edukaciju organizuje seminar

Interaktivni seminar za 20 učesnika

TUZLA 18. oktobar 2018.
SARAJEVO 19. oktobar 2018.

"Platiću više za sposobnost upravljanja ljudima nego za bilo koju drugu vještinu pod kapom nebeskom" J. D. Rockefeller.

Primarni cilj naših seminara i treninga jeste povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše rukovođenje ljudskim resursima i postanete izvrsni u poslovanju. Seminar vodi vrhunski HR menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. 

Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj seminar imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.  

Proces selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije. Selekcijskim postupkom povećavamo mogućnost pronalaska kandidata koji će kvalitetno i temeljito obavljati svoj posao na novom radnom mjestu. U skladu s tim, osim iz perspektive poslodavca, selekcijski postupak je potrebno sagledati i iz perspektive kandidata koji su se javili na konkurs za posao u toj organizaciji.

Popunjavanje testova, intervjui, velika konkurencija kao i sama procjena nerijetko predstavljaju dugotrajan i zahtjevan proces za poslodavca, zbog čega se često zanemaruju osjećaji samih kandidata. Osim toga, poslodavci često ne raspolažu potrebnim znanjima o tome kako predvidjeti i uticati na reakcije kandidata tokom selekcijskog postupka.  

Selekcija, ne samo da je jedno od najvažnijih područja menadžmenta ljudskih resursa, nego je i jedna od najvažnijih potreba brzorastućih firmi. Njena je važnost povezana sa činjenicom da često sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju. Cilj procesa selekcije je prognozirati buduću radnu uspješnost zaposlenih i cijele organizacije.

Teme

  • Proces planiranja ljudskih resursa;
  • Analiza radnih mjesta;
  • Vrijednosti i ponašanja;
  • Selekcijski proces (selekcijski kanali i alati);
  • Intervjuisanje i centar za procjenu.

Kome je seminar namijenjen

Ovaj interaktivni seminar je namijenjen svima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima i procesu selekcije kandidata. Svi oni koji vrše zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme imat će veliku korist od ovog seminara, uključujući HR menadžere, direktore srednjih i malih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti. 

Mjesto i vrijeme održavanja:

TUZLA 18. oktobar 2018; 9-16h, Hotel Dorrah
SARAJEVO 19. oktobar 2018; 9-16h, Sunnyland

Certifikat

Po završetku seminara učesnici dobijaju akreditovani CPE certifikat.

Cijena

Redovna cijena: 245 KM + PDV

Cijena sa 20% popusta za rane prijave do 5. oktobra: 195 KM + PDV

Cijena uključuje:

  • Stručna predavanja predavača
  • Materijali koji pokrivaju seminar
  • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte
  • Izdavanje CPE certifikata
  • Ručak i kafu tokom pauza

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.

Više informacija i prijava

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave