Program za mlade lidere: Novi lideri Unsko-sanskog kantona

10.06.2021. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Program za mlade lidere: Novi lideri Unsko-sanskog kantona

Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

Privredna komora Unsko-sanskog kantona u suradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država organizira Program za mlade poslovne ljude "Novi lideri Unsko-sanskog kantona".

Program je podržan od strane projekta USAID DIASPORA, a realizirat će se u suradnji sa istaknutim institucijama i organizacijama Unsko-sanskog kantona.

Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

"Novi lideri Unsko-sanskog kantona" je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga Unsko-sanskog kantona. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina, koji će se pobliže upoznati sa organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem najvažnijih institucija i organizacija Unsko-sanskog kantona. Od polaznika se očekuje da stečeno znanje, informacije i konekcije ostvarene u ovom Programu koriste za dobrobit cijele zajednice.

Ciljevi programa su:

  • Učesnici će dobiti vrijedne informacije i naučiti o organizaciji i funkcioniranju kantonalnih i lokalnih izvršnih institucija, kulturnih i umjetničkih organizacija, dobrotvornih organizacija, turističkih i obrazovnih institucija i dr.
  • Izgrađena jaka lokalna mreža između svih učesnika u programu, produbljene veze između javnog i privatnog sektora.
  • Institucije i organizacije prepoznate i priznate kao podrška mladim profesionalcima i firmama USK.

Način realizacije programa:

Datum realizacije: 01. 06. 2021. – 15. 07. 2021. godine. Program će se realizirati kroz desetak sesija koje će održavati jednom sedmično u trajanju do sat vremena. Datum održavanja sesije za pojedinačnu instituciju/organizaciju će se naknadno dogovoriti.

Mjesto održavanja: Sesije se održavaju na različitim lokacijama tj. u institucijama/organizacijama što će se naknadno dogovoriti i organizirati (u slučaju nemogućnosti održavanja sesije u instituciji/organizaciji zbog nedostatka adekvatnog mjesta, ista se može održati u prostorijama Privredne komore USK).

Broj institucija/organizacija: 10

Broj polaznika – mladih zaposlenika iz privatnog i javnog sektora: 15

Uloga instutucija/organizacija: Institucija/organizacija će odrediti svog predstavnika koji će je predstavljati u ovom programu i koji će pripremiti i održati prezentaciju u trajanju od 30-45 minuta polaznicima ovog programa. Prezentacija će se održati u samoj instituciji na dogovoreni datum, te po mogućnosti polaznicima također pružiti uvid u organizaciju poslovanja i šetnjom kroz prostorije i upoznavanjem sa ostalim zaposlenicima.

U slučaju nemogućnosti održavanja prezentacije u prostorijama institucije, Privredna komora USK daje svoje prostorije i logistiku na raspolaganje.

Završni događaj: Nakon održanih sesija, organizirat će se završni svečani događaj dodjele diploma polaznicima, na koji će također biti pozvani i svi predstavnici institucija/organizacija koje su učestvovale u programu.

Za detaljnije informacije i objašnjenja molimo vas da kontaktirate stručnog suradnika – koordinatora Sanelu Sabljaković na kontakte u nastavku:

E-mail: pkusk@bih.net.ba

Tel: 037 316 352

Mob: 062 561 897

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave