Sajam italijanskih univerziteta 9. marta u Sarajevu

01.03.2019. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Sajam italijanskih univerziteta 9. marta u Sarajevu

Sajam je odgovor na sve veći broj studenata koji se obraćaju ambasadi sa zahtjevima za informacije o mogućnostima studiranja u Italiji.

Ambasada Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom obavještava da će se u subotu, 9. marta, od 10:00 do 16:00 sati, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, održati prvi Sajam italijanskih Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj organizira udruženje Via Academica zajedno sa Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini i fondacijom Mozaik i omogućit će bosanskohercegovačkim srednjoškolcima i studentima, zainteresiranim za nastavak svog obrazovanja u Italiji, da se upoznaju sa nastavnim programima nekih od najprestižnijih italijanskih univerziteta, na kojima se nastava izvodi na engleskom i na italijanskom jeziku. 

Sajam je odgovor na sve veći broj studenata koji se obraćaju ambasadi sa zahtjevima za informacije o mogućnostima studiranja u Italiji i upisu na italijanske univerzitete. U tu svrhu, tokom ovog odgađaja, osim štanda na kojem će zainteresirani dobiti promotivne materijale i razgovarati sa predstavnicima univerziteta, svaki od univerziteta će imati na raspolaganju dvadesetak minuta za predstavljanje svoje ponude, detalja o upisu, raznih pogodnosti u vezi sa studiranjem i stipendija. 

U 12:00 sati, ambasador Minasi, odgovorne osobe Via Academice i predstavnici Univerziteta u Sarajevu pozdravit će prisutne.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave