Targer SoI trening: Efikasno planiranje proizvodnje (Operacija)

18.06.2018. 09:14 / Izvor: Akta.ba
Targer SoI trening: Efikasno planiranje proizvodnje (Operacija)

Svakako najveći izazov u implementaciji poslovnih ERP rješenja je planiranje proizvodnje.

Svakako najveći izazov u implementaciji poslovnih ERP rješenja je planiranje proizvodnje. Pa i pored velikog truda znatan broj proizvodnih preduzeća nikada ne automatizuje ovo poslovno područje. Da li je razlog kompleksnost samog problema, neukost konsultanata ili ekspertskog tima korisnika manje je važno ako rezultata nema ni poslije nekoliko godina „mučenja“. Da li Vas interesuje zašto?

Većina kompanija bude presrećna ako uspije da rješi materijalne potrebe i da „uklopi“ proizvodnju, zalihe i nabavku. MRP (Material Requirements Planning) jeste izuzetno bitan ali ne i jedini deo velike slagalice zvane Planiranje Proizvodnje. Da naučite kako da uspješno planirate na duge staze (Rugh Cut Capacity Planning), materijalima (Material Requirements Planning), kapacitetima (Capacity Requirements Planning) i višekriterijumsku optimizaciju pri terminiranju dođite na trening Efikasno planiranje proizvodnje koji se održava 03. i 04. Jula 2018. U Sarajevu.

Provjerite zbog čega je posljednji put ovaj trening ocjenjen prosečnom ocjenom 5,7 i na skali od 1 do 5 najveći proizvođač hrane u regionu uveo ocjenu 6 – „nikad viđeno“. 

Više o treneru:

Zoran Đurđević je osnivač i direktor konsultantske kuće Kala Konsalting iz Beograda. Stekao je višedecenijsko iskustvo u oblasti SCM – Supply Chain Management, počevši od prvog radnog iskustva u firmi Ivo Lola Ribar u Beogradu, preko mnogobrojnih angažmana i projekata sve do današnjih aktivnosti u vlastitoj firmi. Jedan je od prvih stručnjaka na području bivše Jugoslavije koji se posvetio nauci o lancu snabdjevanja, kako općenito, tako i na integralan način kakav se danas već podrazumjeva. Radeći za nekoliko vodećih proizvođača ERP sistema (SAP, Pantheon, itd.), postao je vrstan poznavalac tih danas nezaobilaznih informatičkih alata i njihovih primjena za planiranje i realizaciju toka materijala. Na polju konsultantskih projekata, samo neki od regionalnih lidera koji su koristili Zoranove usluge su: Pepsico Srbija, Alkaloid Skoplje, Feal Široki Brijeg, Simpo Vranje, NIS Pancevo. Firma čiji je Zoran osnivač je strateški partner Targera na polju SCM-a i ERP sistema u regionalnim okvirima.

Više informacija o treningu na: http://www.targer.ba/soi/seminar.php?id=29

Fotografije sa prethodnog treninga pogledajte ovdje

Prijave u toku!

Rezervišite vaše mjesto na vrijeme putem e-maila: targer.soi@targer.ba Ili putem online platforme Targer SoI

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave