Turistička manifestacija pod nazivom "U susret zimi – u susret prijateljima" - Od 10.12. do 12.12.2009. godine na Jahorini

18.11.2009. 17:31 / Izvor: eKapija.ba
Turistička manifestacija pod nazivom 'U susret zimi – u susret prijateljima' - Od 10.12. do 12.12.2009. godine na Jahorini

Grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Udruženje hotelijera "Jahorina" i medijsko – poslovni koncept "Turizam plus" RTRS–a i ove godine organizuju promotivno – poslovnu, izložbeno – sajamsku turističku manifestaciju pod nazivom "U susret zimi – u susret prijateljima", koja će se održati 10., 11. i 12. decembra 2009. godine na Jahorini.

Ciljevi manifestacije su da se na jednom mjestu nađu predstavnici turističke industrije (ponuda i tražnja) kao i da se kroz kvalitetnu i modernu prezentaciju i promociju turističkih potencijala sarajevsko – romanijske regije uveća interesovanje u potencijalnim emitivnim destinacijama i tržištima u BiH i okruženju (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna gora... ).

Uz prigodne prateće sadržaje (izložba slika i fotografija, naučni skupovi i radionice, kulturno – zabavni program, sportska takmičenja, posjete turističkim mikro – destinacijama...) trodnevna manifestacija biće okončana zvaničnim Otvaranjem zimske turističke sezone u BiH uz direktan TV prenos u programu RTRS–a i FTV–a.

U vrijeme trajanja manifestacije jahorinski hotelijeri opredjelili su se za promotivne cijene usluga tako da će smještaj na bazi polupansiona u svim hotelima koštati 25 EUR.

Generalni pokrovitelj manifestacije je ministarstvo trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Program manifestacije u PDF-u



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave