World Halal Expo od 11. do 13. novembra 2008. godine u Abu Dhabiu

10.11.2008. 13:23 / Izvor: eKapija.ba
World Halal Expo od 11. do 13. novembra 2008. godine u Abu Dhabiu

Svjetski halal sajam u Abu Dabiu koji počinje 11. novembra 2008. godine okupit će veliki broj halal certificiranih izlagača iz cijelog svijeta. Sajam će se održati u Abu Dhabi National Exhibition Centre i trajat će do 13. novembra 2008. godine, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete u BiH.

Svjetski halal sajam u Abu Dabiu je drugi po veličini i značaju halal sajmova koji se organiziraju za prezentaciju halal proizvoda i usluga. Pored proizvoda i usluga ovogodišnji sajam će biti bogatiji za još jedan izložbeni prostor. Naime, organizator će ove godine svim posjetiocima sajama predstaviti Islamic Fashion Showcase (Islamska nošnja i odjevanje).

Uporedno sa sajmom održat će se poslovni susreti privrednika i halal forum. U okviru halal foruma, koji poprima sve veći značaj u razvoju svjetskog halal tržišta, govoriti će se o sljedećim temama :

1. Model rada i funkcioniranja International Halal Integrity Alliance

2. Izrada svjetskog Halal standard

3. Certificiranje i akreditiranje

Agencija za certifciranje halal kvalitete aktivno učestvuje u izradi svjetskog Halal standarda te će na forumu zajedno s drugim učesnicima prezentirati dosadašnje rezultate rada. Predviđeno je da se do kraja februara 2009. godine usaglasi konačan tekst svjetskog Halal standarda koji će biti obavezujući za stalne i pridružene članice IOC. Uzimajući u obzir značaj World Halal Expo i foruma istom će pored predstavnika Agencije prisustvovati i predstavnici Ureda za veterinarstvo BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave