al
Zvanični početak Targer E&C Škole za rukovodioce i poslovođe

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Zvanični početak Targer E&C Škole za rukovodioce i poslovođe

25.12.2018. 09:39 / Izvor: Akta.ba

 

Edukacija rukovodećeg kadra postala je izuzetno važna u savremenom poslovanju. Ovakav pristup  omogućava organizaciji i ljudima u njoj da se razvijaju, da rastu, da se usavršavaju i da posluju u skladu sa zahtjevima tržišta, ali i sa vrijednostima u kompaniji. Dobro liderstvo i pravilno definisana i implementirana strategija jedan su od garanta uspjeha svake organizacije.

Treningom prvog modula koji je održan  14. decembra 2018. godine u Tešnju, zvanično je počela prva otvorena Škola za rukovodioce i poslovođe kao program kompanije Targer E&C. Prva generacija okuplja učesnike iz osam značajnih BH kompanija. 

Prema prvim impresijama zadovoljnih učesnika i trenera, Škola za rukovodioce i poslovođe postaje značajna adresa za razvoj rukovodećih vještina i razmjenu iskustava o problemima sa kojima se suočavaju proizvodni rukovodioci. 

Program škole čini 6 cjelodnevnih treninga iz oblasti menadžmenta i upravljanja, unapređenja procesa, timskog rada i komunikacije kao i nezaobilazne teme LEAN-a tako da pokrivaju sve funkcionalne oblasti i paket vještina potrebnih za poboljšanje ključnih pokazatelja rada pogona/odjela kojima polaznici rukovode. U toku škole polaznici će kroz kombinaciju radionica, sesija individualnog i timskog rada sa Targer trenerima dobiti niz korisnih alata koji su primjenjivi i korisni za njihov razvoj. Između ostalog dati će se odgovori na pitanja: Kako unaprijediti timski duh, kako rukovoditi ljudima? Kako poboljšati kvalitet proizvoda, povećati produktivnost a istovremeno smanjiti troškove kompanije? Na koji način stabilizovati isporuke?

Rezultat je iskustava Targer konsultanata i zaključaka o potrebama bh. firmi u pogledu edukacija i razvoja zaposlenih. Bazni trenerski tim Targera čine: dr. Alan Lisica, dr. Hadis Bajrić, Damir Hotić, Damir Delić Đuljić, Tarik Kadrispahić i Nihad Ahmić. Targer treneri imaju dvije bitne karakteristike: sa višedecenijskim iskustvom rada u proizvodnim sektoru stručni su u poslovnoj oblasti kojom se bave a preko akademske karijere znaju kako da prenesu znanje Pored toga, učesnici će imati priliku raditi i sa gostima iz privrede, koji će učestvovati u jednom od modula.

Jednodnevni treninzi će biti posvećeni sljedećim temama:

 • Upravljanje pogonom 
 • Vještine rukovođenja ljudima 
 • LEAN za operativne rukovodioce 
 • Kako poboljšati produktivnost 
 • Timski rad i komunikacija
 • Završna radionica i prezentacija projektnih radova

 

"Učesnici programa su rukovodioci i poslovođe renomiranih poslovno-proizvodnih sistema. Ovo je prva generacija, zahvalni smo za povjerenje i podršku u ovom momentu, a ubijeđen sam da će program opravdati njihovo povjerenje. Vjerujem da ćemo kroz ovaj program izgraditi dodatnu bazu znanja i iskustava, što je pretpostavka za još efikasnije i kvalitetnije upravljanje, i dugoročnu održivost i razvoj ovih firm", rekao je direktor firme Targer E&C Tarik Kadrispahić.

Drugi modul posvećen je vještinama rukovođenja. Ovo je jedan od onih modula koji se direktno bave temom rukovođenja, menadžmenta i leadershipa i kao takav predstavlja važnu kariku cijelog programa a bit će održan 12. januara sljedeće godine u Tešnju.

Više informacija o Školi za rukovodioce i poslovođe možete pronaći na sljedećem linku ili na mail: targer.soi@targer.ba  ili putem telefona +387 33 846 213.

Zahvaljujemo se učesnicima kao i rukovodstvu kompanija:

 • LB Profili Doboj
 • LB Window Doboj Jug
 • BD Care Fusion Cazin
 • Madi Tešanj
 • Kovan MI Gračanica
 • Accedo Sarajevo
 • Global Metal Construction (GMC) Usora
 • Medena Commerce Tešanj

Zbog velikog interesovanja sljedeći ciklus počinje početkom februara 2019. godine. Prijave u toku, molimo vas da na vrijeme rezervišete mjesto zbog ograničenog broja učesnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave