U ulici Safeta Zajke od danas raste 30 novih javora

14.03.2014. 15:07 / Izvor: eKapija.ba

Sadnjom 30 stabala javora danas u ulici Safeta Zajke i naselje Buča Potok od ovog proljeća imat će potpuniji izgled i drvored uz samu saobraćajnicu

Sadnjom 30 stabala javora danas u ulici Safeta Zajke i naselje Buča Potok od ovog proljeća imat će potpuniji izgled i drvored uz samu saobraćajnicu.

"Stabla, odnosno podizanje drvoreda javora duž navedene ulice, u okviru godišnjeg projekta Rekonstrukcije i uređenja manjih zelenih površina koji je finansirala Općina Novi Grad, zasadili su radnici preduzeća "Park", a ova vrlo prometna ulica sada osim drvoreda s lijeve ima i novi drvored s desne strane uz saobraćajnicu", kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Po riječima Safeta Baltića, direktora preduzeća "Park", koji je jutros s izvršnim direktorom Sektora, Suadom Hećom, posjetio mjesto sadnje, zasađeni drvored javora predstavlja novu vrijednost i ovog naselja, ali i same općine.

Upućen je i apel građanima da čuvaju zelenilo i zelene površine, posebno mlade sadnice.

"Danas zasađena stabla, visoka oko četiri metra, dobijena su vrlo kvalitetnim uzgojem u "Parkovom" rasadniku u Sokolović-Koloniji, a osim novog drvoreda u ulici Safeta Zajke bit će postavljene klupe te korpe za otpatke. Rezultati samog projekta bit će vidljivi uskoro kada krošnje javora u novom drvoredu i olistaju", kazala je Hamza.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza