ASIFA organizuje obilježavanje Svjetskog dana animacije u BiH

20.10.2008. 13:16 / Izvor: eKapija.ba
ASIFA organizuje obilježavanje Svjetskog dana animacije u BiH

Svjetsko udruženje animatora ASIFA, svake godine 29. oktobra organizuje obilježavanje Svjetskog dana animacije. U Bosni i Hercegovini od 2003.godine egzistira ogranak ASIFA BiH, koja okuplja animatore i autore sa cijelog područja BiH, a čije sjedište je u Sarajevu.

Kao i svake godine pa tako i ove godine ogranak BiH želi da organizuje obiljažavanje Svjetskog dana animacije u Sarajevu i tako se uključi u kampanju koja će za 24 sata obići cijeli svijet.

Cilj obilježavanja je razmjena kratkih art animiranih filmova u cijelom svijetu, te razmjena različitih kultura u zajedničkom izražavanju kroz umjetnost animacije.

PIXEL – udruženje za art i vizualne komunikacije, kao i svake godine, želi da organizuje za sve zaintersovane građane, kao i ljubitelje animacije, obilježavanje Svjetskog dana animacije.

Tim povodom će u subotu, 01.11.2008.godine u kino Bosna u 21.00 h bit održane projekcije kratkih art animiranih filmova iz ASIFA Francuska, ASIFA Colorado, ASIFA Iran, ASIFA Atlanta, ASIFA Hrvatska i ASIFA BiH, kao i koncert uživo band-ova koji su dio urbane kulture kao sto je i sam art animirani film u cijelom svijetu. Nastupt će Zoster, Pappoemuo i DJ Audio Infunktion.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza