Pauza

Bjelašnica: Evropa kup u snowboardu - 06. i 07. februara 2010. godine

04.02.2010. 15:05 / Izvor: Fena

U organizaciji Ski-saveza BiH, KJP ZOI `84. i Snowboard kluba "Free Style", na olimpijskoj planini Bjelašnici 6. i 7. februara 2010. godine bit će održan Evropa kup u snowboardu.

Tim povodom, 5. februara u 10.30 sati na Bjelašnici (Babin dol) - ciljna kuća Benetton, bit će održana pres-konferencija.

Pres-konferenciji će prisustvovati generalni sekretar Ski-saveza BiH Zlatko Hrnjić, direktor KJP ZOI `84. OCS d.o.o. Nedžad Ajnadžić, predsjednik Snowboard kluba "Free Style" Ismar Biogradlić, te takmičari-predstavnici Srbije i Slovenije. Specijalni gost na pres-konferenciji biti će učesnik XIV ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu i osvajač srebrene medalje, bivši alpski skijaš Jure Franko.

Evropa kup u snowboardu je takmičenje najvišeg ranga u zimskim (skijaškim) sportovima koje je do sada održano u BiH te su za njegovo dobijanje izvršene opsežne pripreme i lobiranja u međunarodnim institucijama. Slijedeća razina takmičenja je svjetski kup i ovo je neophodan put do tog cilja, saopćeno je iz KJP ZOI `84.

U ovom takmičenju učestvovat će takmičari iz Slovenije, Srbije, Švedske, Južnoafričke Republike, Makedonije i Hrvatske, a takmičenje će se realizirati u dvije discipline: bigair (takmičenje u skokovima na velikoj skakaonici, pri kojima se ocjenjuje tehnika, dužina i visina skoka ) i slope style (takmičenje u vožnji preko vještačkih elemenata i skokova).

Ski-centar Bjelašnica - Igman je velikim trudom i svojim kapacitetima uspio organizirati dvije velike međunarodne ski-utrke koje se u isto vrijeme dešavaju na dva prostora olimpijske planine Bjelašnice (Djeca za mir u svijetu i Evropa kup u snowboardu).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza