Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Broj korisnika Twittera jako pada

Broj korisnika smanjen za 9 miliona.

08.02.2019. 09:34 / Izvor: Oslobođenje

Twitter je u proteklom tromjesečju ostvario snažan rast dobiti i prihoda, ali cijena dionice te društvene mreže oštro je pala zbog pada broja korisnika i upozorenja poslovodstva da će troškovi poslovanja porasti.

Prema objavljenom poslovnom izvještaju, dobit Twittera iznosila je u četvrtom lanjskom tromjesečju 255 milijuna dolara, dok je godinu dana prije iznosila 91 milion dolara.

Prihodi su istodobno porasli za 24 posto, na 909 milijuna dolara, što se zahvaljuje snažnom rastu prihoda od oglašavanja.

Broj korisnika Twittera, aktivnih na mjesečnoj razini, pao je na 321 milion, što je devet miliona manje u odnosu na isto razdoblje godinu dana prije, a pet miliona manje u odnosu na prethodno tromjesečje.

Twitter je priopćio kako će prestati koristiti metriku temeljenu na mjesečnoj aktivnosti korisnika, a umjesto toga objavljivati ''monetizirajuće” podatke o korisnicima aktivnim na dnevnoj bazi u SAD-u i svijetu.

Koristeći tu mjeru, Twitter poručuje da ima bazu od 126 milijuna korisnika u svijetu, što je devet posto više u odnosu na godinu ranije.

"2018. godina je dokaz da naša dugoročna strategija funkcionira. Naši napori donijeli su važne rezultate, a nove značajke proizvoda prihvaćene su među korisnicima Twittera. U ovu godinu ulazimo sa samopouzdanjem da ćemo nastaviti pružati snažne rezultate fokusirajući se na zdravlje Twittera i više komunikacijskih usluga", poručio je izvršni direktor Jack Dorsey.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Twitter

#Korisnici

#Jack Dorsey

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza