Filmske projekcije 27. Sarajevo film festivala mogu se pogledati i u Dječijoj kući

11.08.2021. 12:51 / Izvor: Akta.ba
Filmske projekcije 27. Sarajevo film festivala mogu se pogledati i u Dječijoj kući

Ove godine, u prostoru "Dječije kuće" će biti projekcija svih filmova.

U periodu od 13.08. – 20.08.2021. godine, Sarajevo Film Festival se održava 27. put. Izrastao je u međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju Jugoistočne Evrope zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u centar pažnje međunarodne filmske javnosti. Sarajevo Film Festival služi kao zajednička platforma za filmski biznis čitave regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

"Ove godine, u prostoru "Dječije kuće" će biti projekcija svih filmova. Obezbijeđen je box office za kupovinu karata na adresi Grbavička bb koji će biti otvoren svaki dan sat vremena prije početka projekcije. Predstavljajući ovaj kulturni brend i održivost kosmopolitskog duha grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, Općina Novo Sarajevo  finansijski je pomogla održavanje ovog događaja", saopćeno je iz ove Općine.

Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza