Knjiga za sve! Nabavite svoje omiljene naslove

29.07.2016. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Knjiga za sve! Nabavite svoje omiljene naslove

Najveća BH online knjižara, Knjiga.ba provodi akciju u kojoj svoje omiljene naslove možete nabaviti po dosta povoljnijim cijenama.

Knjiga .ba u akciji – Knjiga za sve! Nabavite svoje omiljene naslove po povoljnijim cijenama. Najveća BH online knjižara, Knjiga.ba provodi akciju u kojoj svoje omiljene naslove možete nabaviti po dosta povoljnijim cijenama. Predstavljamo vam neke od njih ...

Makenzi Ford - Kapije poljubaca (stara cijena 22KM, sadašnja cijena 14,30)

Kada engleski vojnik Hal započne razgovor s njemačkim poručnikom Vilhelmom tokom primirja na ničijoj zemlji na Božić 1914, i ne sanja kakve će posljedice taj slučajni susret imati. Vilhelm je zaljubljen u jednu Engleskinju, Sem i stavlja Halu fotografiju u ruku- ako preživi Hal mora obećati da će pronaći Sem i dati joj taj znak ljubavi.

Suzana Tamaro - Slušaj moj glas (stara cijena 12,80KM, nova cijena 8KM)

Idi kuda te srce vodi Suzane Tamaro djelo je koje je publika rado čitala devedesetih godina dvadesetog vijeka. Po istom romanu snimljen je u Italiji i dugometražni film. Slušaj moj glas nastavak je ovog romana, gdje saznajemo šta se događalo sa unukom baka-Olge, glavne junakinje prethodnog romana. Poslije povratka iz Amerike, njen život se nastavljao, najprije uz baku, a zatim, posle smrti baka-Olge, ona ostaje sama u velikoj kući i kreće u potragu za sjenkama izgubljenog djetinjstva, traga za roditeljima, ponire u rane jade, vraća se djetinjstvu...

Ava Makarti – Insajder (stara cijena 18KM, nova cijena 11,70KM)

Do nedavno je najteža stvar u životu Henrijete Martinez zvane Hari bilo prikrivanje turbulentne prošlosti. Ali sada se nekadašnji haker a sadašnji ekspert za bezbednost nalazi u opasnosti. Neko želi da je ubije.

Džon Grišam - Aleja Platana (stara cijena26,90KM, nova cijena 17,50KM)

Set Habard je bio povučen čovek, o čijem se životu mnogo više saznalo posle njegovog neočekivanog samoubistva. Habard se jednog kišnog popodneva obesio o usamljeni platan, ostavivši za sobom veliko bogatstvo, dvoje odrasle dece, ali i neobičan testament, isključujući sina i ćerku potpuno iz nasledstva.

Santa Montefjore - Magična kutijica ljubavi (stara cijena26,90KM, nova cijena 17,50KM)

Očajna što se brak njenih roditelja raspao, Federika se s majkom seli u Kornvol, a magična kutijica je jedino što joj je ostalo od oca i što će joj dati snage u teškim vremenima. Kada je prihvati ekscentrična porodica Eplbi, ona se zaljubljuje u njihovog sina Sema, koji i ne primećuje devojčicu. A kada je primeti, biće kasno...

Zveva Kazati Modinjani – Leoni (stara cijena24,60KM, nova cijena 16KM)

Nadomak Milana, u prelepoj vili okruženoj parkom, žive tri pokolenja ugledne i imućne porodice Kantoni. Savršenstvo udobnog i naoko skladnog života samo je privid. Pod mirnom površinom kovitlaju se virovi nepomirljivih sukoba, netrepeljivosti i ludila. No nepisano pravilo porodice Kantoni je da se o mukama i nevoljama ne priča. Svako će svoje zakopati u dubini srca i živeće s njima onako kako mora i može. A onda jednog dana na tu živopisnu scenu stupa zanimljiva i jednako zagonetna Francuskinja.

Džejms Paterson, Majkl Ledvidž - (R)evolucija (stara cijena24,60KM, nova cijena 16KM)

Brutalni napadi životinja u celom svetu bacaju na kolena čitave gradove. Džekson Oz, mladi biolog, užasnuto posmatra događaje koji izmiču kontroli. Kad se zadesi u Africi prilikom koordiniranog napada ogromnog čopora lavova, potpuno mu je jasno da na Zemlji uskoro neće biti mesta za ljudsku rasu. Uz pomoć ekološkinje Kloi Tusinjan, Oz podiže na noge svetske lidere kako bi spasli ljudski rod od sve perfidnijih i okrutnijih napada životinja.

Ana Marija Mašado - Tropsko sunce slobode (stara cijena16,40KM, nova cijena 10,70KM)

Ovo je najbolji i najvažniji politički roman savremene brazilske književnosti. Roman Tropsko sunce slobode se bavi mučnim periodom vojne diktature u Brazilu, datim kroz žensku perspektivu, u kojem se prepliću oružani sukobi, mučenje, ljubav, izdaja i smrt...

Elizabet Adler - Iz Barselone, s ljubavlju (stara cijena16,40KM, nova cijena 10,70KM)

Pjevačica i glumica Bibi Fortunata bila je najveća zvijezda Holivud Hilsa, omiljena i obožavana u cijelom svijetu, sve dok je nisu uhapsili pod sumnjom da je ubila svog ljubavnika i ženu s kojom ju je varao, koja je pritom bila Bibina najbolja drugarica.

Džejn Gadam - Čovek sa drvenim šeširom (stara cijena 14,70KM, nova cijena 9,60KM)

Životni portret jednog braka, sa svim usponima i padovima, neočekivanim tugama i isto neočekivanim radostima, ovo je još jedno djelo iz pera sjajne spisateljice Džejn Gardam, koje svjedoči da je njen stvaralački dar blistaviji nego ikad.

Danijele Fedeli - Hiperaktivno dete (stara cijena 25,60KM, nova cijena 16,60KM)

Zbog čega neka djeca ne uspijevaju ni za trenutak da ostanu mirna? Zašto nam se čini da oni ne uspijevaju da posvete dovolj- no pažnje riječima nastavnika ili roditelja? Ovaj priručnik pruža odgovore na ova i brojna druga pitanja polazeći od analize problema koje hiperaktivno dijete ima pa sve do najboljih načina na koje se njegova samokontrola može povećati i učvrstiti.

Luizela Cukaro - Pobedite dečje strahove (stara cijena 25,60KM, nova cijena 16,60KM)

Ova knjiga obraća se prvenstveno roditeljima čiju djecu muče najrazličitiji strahovi. Obraća se svima koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa djecom naišli na pretjerane i često neshvatljive reakcije. U ovom priručniku roditelji će pronaći praktične i konkretne savjete koji će razjasniti njihove sumnje i koji će njihovoj djeci omogućiti da svoje snove o hrabrosti pretoče u stvarnost.

Još više zanimljivih naslova potražite na mjestu gdje „stanuju knjige“  - Knjiga.ba

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza