Promocija knjige JOŠ, turskog autora Hakana Gündaya

17.08.2016. 15:14 / Izvor: Akta.ba
Promocija knjige JOŠ, turskog autora Hakana Gündaya

Knjiga se bavi jednom od najaktuelnijih tema današnjice - trgovinom ljudima i ilegalnim transportom imigranata preko teritorije Republike Turske.

Promocija knjige JOŠ, turskog autora Hakana Gündaya održati sutra, 18.8.2016. godine u 12h u Bošnjačkom Institutu u Sarajevu.

Knjiga se bavi jednom od najaktuelnijih tema današnjice - trgovinom ljudima i ilegalnim transportom imigranata preko teritorije Republike Turske. Ovaj roman u 2015. godini dobio je nagradu Prix Medicis etranger, kao najbolji strani roman objavljen u Francuskoj. Pisac Hakan Günday ovogodišnji je gost Sarajevo Film Festivala u okviru programa Cine Link, iz razloga što se po istoimenom romanu snima film u Turskoj.

Knjiga je na našem jeziku objavljena uz podršku Ministarstva za kulturu i turizm Republike Turske, te programa TEDA, a izdavač je TKD Šahinpašić iz Sarajeva.

Promotori knjige bit će Ahmed Burić i Osman Softić.

Promociji će prisustvovati pisac Hakan Günday, direktor Izdavačke kuće Šahinpašić Ajdin Šahinpašić, te ataše za kulturu i turizam Republike Turske u BiH Soner Şahin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza