Pet kuhara iz BiH učestvuje u događaju Okus Francuske 2016.

01.02.2016. 16:56 / Izvor: Fena
Pet kuhara iz BiH učestvuje u događaju Okus Francuske 2016.

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i kuhar Alain Ducasse objavili su listu 1.500 restorana odabranih za učešće u događaju Okus Francuske 2016. na kojem je i pet restorana iz BiH.

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i kuhar Alain Ducasse objavili su listu 1.500 restorana odabranih za učešće u događaju Okus Francuske 2016. na kojem je i pet restorana iz BiH.

U cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti: zajedništva i uživanja uz poštivanje "zdrave ishrane", 21. marta 2016. bit će organizovane večere širom svijeta.

Žiri sastavljen od međunarodnih kuhara odabrao je pet restorana iz Bosne i Hercegovine za učestvovanje u Okusu Francuske, a to su: Plava Prizma - Hotel Radon (Sarajevo), kuhar Nermin Hodžić; Luka (Sarajevo), kuhar Željko Ljubas; D.O.M. (Banja Luka), kuhar Saša Miljević; Trattoria Boccone (Sarajevo), kuhar Fahrudin Selimović, te Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola (Banja Luka), kuhar Predrag Tošić.

Večera Okus Francuske bit će organizovana u restoranu Hotela Kardial u Tesliću, a svi odabrani kuhari predložili su svoje jelovnike inspirisane francuskom i bh. kuhinjom, saopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza