Alterural serijal pod nazivom "Kratke priče o ruralnom turizmu"

02.07.2021. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Alterural serijal pod nazivom 'Kratke priče o ruralnom turizmu'

Alterural ima za cilj prezentirati puno neotkrivenih ljepota u BiH, koje predstavljaju ogroman potencijal i bogatstvo.

S obzirom na veliku popularnost domaćih turističkih destinacija, posebno u vrijeme pandemije Covid-19 i nemogućnosti slobodnog kretanja između zemalja, svjedočimo sve većem značaju ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini. Seoski turizam je bitan faktor u razvoju ruralnih područja i pomaže u očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja.

Alterural ima za cilj prezentirati puno neotkrivenih ljepota u BiH, koje predstavljaju ogroman potencijal i bogatstvo, i u proizvodima, kao i uslugama koje se postupno mogu proširiti na turističku sezonu u sva četiri godišnja doba.

Boris Trogrančić, fotograf zaposlen u udruženju Alterural osmislio je niz video reportaža u formatu trajanja od jedne minute, koje na koncizan i slikovit način približavaju gledaocima šarolikost ponuda u ruralnom turizmu u Bosni i Hercegovini. 

Kroz ovaj video serijal možete otputovati u oazu mira među vrhovima planine Vranice, vidjeti tradicionalni bosanski štih na Nišičkoj visoravni ili osjetiti miris lavande na obalama Bune u Hercegovini.

Serijal pod nazivom "Kratke priče o ruralnom turizmu" možete pratiti na Youtube kanalu udruženja Alterural, kao i na društvenim mrežama Alterurala.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza