U Sarajevu održana tradicionalna Bečka večer

30.10.2013. 08:58 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu održana tradicionalna Bečka večer
OTVORI GALERIJU

Compress Sarajevo - Kontaktbiro Grada Beča za BiH po sedmi put organiziralo je Bečko večer u Sarajevu.

Bečko večer je održano sinoć u prostorijama sale Burence na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, a tema večeri bila je gradsko planiranje, dekorativni dizajn i moda. Ovo večer već sedmi put organizira Compress Sarajevo - Kontaktbiro Grada Beča za BiH. 

Ispred Grada Beča prisutne je pozdravila Barbara Novak, gradska odbornica i zastupnica u bečkom Pokrajinskom parlamentu koja je kazala da joj je ovo već treći put da dolazi u Sarajevo te da je to postalo skoro tradicija.  

Ona je upoznavajući prisutne sa Bečem kazala da je to jedan grad koji raste i koji se razvija u svakom pogledu. "Prema našim proračunima, oko 20 do 25 hiljada novih stanovnika brojimo u Beču. A za sve te nove stanovnike potrebna je infrastruktura", kazala je ona. Dodaje je da  Beč razvija tri vrijednosti, zahvaljujući planerima, a to su takozvana tri T; tehnologija, talenti i tolerancija.

Zbog svega navedenog su i krenuli sa izgradnjom novog dijela grada pod nazivom Aspern, koji je jedna od najvećih ovakvih projekta u Europi, a koji bi trebao biti završen do 2028. godine. Taj projekt je sinoć ispred Grada Beča predstavio Nikolaus Summer.

Događaj Bečko večer kao znak zahvalnosti za saradnju sa sarajevskim i bh. partnerima iz javnog sektora, medija, privrede i kulture inicirala je Pres služba Grada Beča koja je ujedno i direktni Compressov nalogodavac. Prisutne je pozdravila i direktorica Comopress Sarajevo Berina Filipović Kulenović.

Cilj druženja predstavnika iz Sarajeva i Beča je podstaći projekte i nastaviti razmjenu iskustava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza