ZABAVA ZA SVE UZRASTE

Bečki Ledeni san - Jedino klizalište na dva sprata na svijetu, nevjerovatnih 9.500 m2

13.01.2024. 09:05 / Izvor: Akta.ba
bečko klizalište

Po 29. put se na bečkom trgu Rathausplatz otvara sezona klizanja, sa 9.500 kvadratnih metara prostora za zabavu na otvorenom, za sve uzraste.

Po 29. put se na bečkom trgu Rathausplatz otvara sezona klizanja, sa 9.500 kvadratnih metara prostora za zabavu na otvorenom, za sve uzraste.

Otvorenje Ledenog sna je planirano 19. januara, a posjetioci će do 3. marta moći uživati u raznovrsnim aktivnostima kao što su klizanje i boćanje, ali i u bogatoj gastronomskoj ponudi, koja je ove godine potpuno organskog porijekla.

Bečki Ledeni san je prvi put otvoren još 1996. godine i kontinuirano rastao, a jedino je klizalište na dva sprata na svijetu, sa nevjerovatnih 9.500 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Michael Ludwig naglašava popularnost Ledenog sna i njegov značaj kao jednog od rijetkih sportskih događaja na otvorenom tokom hladnih mjeseci, u kojem jednako mugu uživati sve generacije. Gradske vlasti žele da Ledeni san ostane pristupačan svima, stoga nude akcije za djecu i brojne popuste za ostale građane. Djeci je ponovo omogućeno besplatno klizanje, pa tako oko 45.000 djece svake godine besplatno uživa u Ledenom snu.

Ovo klizalište je drugi put nagrađen ekološkom nagradom, provodeći brojne inicijative koje su smanjile potrošnju energije za čak 20 posto. Korištenje solarnih kolektora planirano je ove godine, saopćeno je iz Ureda Grada Beča u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza