Eros.ba otkriva koliko ima istine u tome da se "suprotnosti privlače"

02.08.2016. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Eros.ba otkriva koliko ima istine u tome da se 'suprotnosti privlače'

Znači pričalica pronađe šutljivka, radoholičar malu lijenštinu, ranoranilac pospanka i tako to ...

Svi znamo priče, kada je ljubav u pitanju da se „suprotnosti privlače“, da neko u vezi treba „biti vatra, a neko voda“ i još bezbroj sličnih sinonima. Koliko stvarno ima istine u tome otkriva vam Eros.ba

Naučnici su izračunali da četiri petine brakova se upravo sklapaju po ovom principu, „suprotnosti se privlače“. Znači pričalica pronađe šutljivka, radoholičar malu lijenštinu, ranoranilac pospanka i tako to ...

Sve je to lijepo rečeno i napisano ali u stvranosti, stvari ipak pomalo drugačije izgledaju. Istina je da se svi u prvi mah vodimo ovom sintagmom da se suprotnosti privlače, ali ipak zajednički interesi su najbitniji za opstanak takve veze.

Iako imamo suprotne životne postavke u odnosu na partnera da bi ta veze opstala i funkcionisala, naučnici kažu da je ipak bitno koliko imamo zajedničkih osobina. Što je taj broj veći, veći su i izgledi da će veza prerasti u nešto više.

Ipak i pored toga, ljudi se postepeno otkrivaju i otvaraju jedni prema drugima pa tako ponovo dolazimo do jedne stare narodne mudrosti koja kaže „i umrijet ću, a neću znati s kim sam život proživio“. 

Tako da kada birate partnera za život pored ovog „suprotnosti se privlače“, obavezno provjerite i koliko toga imate zajedničkog, jer to je ipak ključ za uspješnu vezu ili brak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza