Snjegobacači - Najefikasnije čišćenje pista

27.12.2019 09:07:02
Snjegobacači - Najefikasnije čišćenje pista

Čišćenje ovih pista na najefikasniji način korisno je za sve

Snjegobacači

U zimsko doba godine, kada se piste na aerodromu mogu brzo pretvoriti u opasna zimska područja, kašnjenje letova može biti skupo i nepovoljno za putnike, kao i za aerodrome. Čišćenje ovih pista na najefikasniji način korisno je za sve. Najefikasnije čišćenje pista je upotrebom snjegobacača.

Snježni plugovi i bacači su najpopularniji kamioni za uklanjanje snijega.

Plugovi - brzi i efikasni

Plugovi za snijeg uglavnom pružaju najbrže rezultate i savršeni su za rješavanje malih količina snijega. Zbog ove efikasnosti, pogodno ih koriste aerodromi sa dugim pistama. Snježni plugovi su takođe obično nižih troškova u poređenju sa ventilatorom.

Bacači

Snježni bacači su savršeni za situacije kada se veće količine snijega nalaze na pisti i tako onemogućavaju kretanje manjim vozilima i mašinama za čišćenje snijega. Snjegobacači također imaju mogućnost bacanja (i ciljanja) snijega na dalje razdaljine, što može pomoći u sprečavanju stvaranja snježnih nanosa.

Zimski vremenski uslovi mogu otežati putovanje, ali sa Wintec d.o.o Sarajevo možete zaboraviti na kašnjenja i otkaze letova svesti na minimum.

Podsjećamo, WINTEC d.o.o. je osnovan kao društvo ograničene odgovornosti sa sjedištem u Vogošći koje se bavi zastupništvom najboljih brendova iz oblasti specijalnih strojeva i vozila, zaštite okoliša i upravljanja čvrstim otpadom, pročišćavanja otpadnih voda,  poljoprivrednih mašina, amfibija za čišćenje rijeka i jezera, kao i naprednih tehnologija evidencije radnog vremena, kontrole pristupa, parking sistema i smart benzinskih postaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina