Naplata na uličnom parkiranju i kvalitetno upravljanje parkirnim prostorom

17.02.2017 15:11:04
Naplata na uličnom parkiranju i kvalitetno upravljanje parkirnim prostorom

Vrhunska kvaliteta, odličan dizajn i pouzdanost nisu jedine karakteristike koje čine parkirni aparat Citea jedinstvenim.

Parking sistemi - Citea

 

Naplata na uličnom parkiranju i kvalitetno upravljanje parkirnim prostorom

Vrhunska kvaliteta, odličan dizajn i pouzdanost nisu jedine karakteristike koje čine parkirni aparat Citea jedinstvenim. Uređaj je vrlo prilagodljiv  raznolikim potrebama upravljanja parkirnim prostorom pa time predstavlja vrlo bitnu i fleksibilnu komponentu sistema naplate parkiranja. Visoka modularnost uređaja, potpuna programska upravljivost aparatom, razne mogućnosti uspostave komunikacije od i prema automatu čine ulaganje u aparat sigurnom investicijom na duži rok.

Parkirni aparat proizvod je renomiranog proizvođača Hectronic. Originalni  CE, VDE certifikati uređaja. Detaljnije o karakteristikama aparata možete doznati iz Radnih karakteristika Citea.

SMS - parking

Omogućite  uplatu parkinga putem sms poruka!

SMS-parking je sistem naplate i kontrole parkiranja putem sms poruka. Opće je prihvaćen  i danas je obaveza svakog koncesionara da krajnjem korisniku omogući taj vid uplate. U sustav su uključeni svi mobilni operateri i drugi pouzdani partneri koji međusobno ugovorenim obavezama (SLA ugovori ) garantiraju maksimalnu kvalitetu i dostupnost usluge koju konačno ugovarate samo s WINTEC d.o.o. Uvođenje usluge je  u  maksimalno kratkom roku i neprimjetno za krajnje korisnike.

Usluga sms-parkinga integrirana je u  cjelinu s programskim rješenjem, parkirnim aparatima i uređajima za kontrolu.

Za gradove se usluga ugovara na bazi važećeg koncesionarskog ugovora. Sve vaše parking zone povezati će se s posebnim sms brojem na koji se šalju poruke, a vaši će kontrolori na terminalima kontrolirati uplate u relanom vremenu.

Prednosti m-parkinga:

moderan, pouzdan, jednostavan za upoznavanje i upotrebu, omogućava nadogradnju u skladu sa razvojem tehnologije i iza projekta stoji tim stručnjaka koji omogućavaju neometan rad cjelokupnog sistema

Parking sistemi - HECTWIN

HECTWIN  Parkiranje može biti tako jednostavno!

Najbolje iz dva parkirna svijeta: HECTWIN

HECTWIN je jedinstveni sistem za naplatu parkiranja na otvorenim i zatvorenim parkinzima.

HecTwin (HecBlizanci)  su  ulazni–izlazni terminali  proizvođača parkirnih automata  Hectronic. Na bazi terminala HecTwin i poznatog parkirnog aparata CITEA. Sistem omogućuje (istovremenu!) naplatu na zatvorenom i otvorenom  tipu parkinga u javnom i privatnom vlasništvu. Sistem se može kombinirati do neograničenog broja nezavisnih ulaza, izlaza i naplatnih mjesta. Npr. tri ulaza, dva izlaza i dva parkirna aparata kao naplatna mjesta za zatvoreni parking i obližnje ulično parkiranje. U ponudi HECTWIN možete odabrati između dviju vrsta barijera renomiranih proizvođača kao i niz opcija naplate na parkiranom aparatu. HECTWIN sistem moguće je nadograditi i POS blagajnom sa svim vrstama naplate parkinga.

IP MARIS

Rješenje na kojem se zasniva sistem kontrole i naplate parkiranja je IP MARIS.

Zasniva se na modernim tehnologijama i brine se o svim poslovnim procesima u naplati i kontroli parkiranja.

Uz  IP MARIS nećete trebati dodatna programska rješenja!

IP MARIS omogućuje  jednostavno upravljanja prostorom parkirališta i evidenciju naplata. Koristi se osnovnim matičnim podacima kao što su organizacije, naselja, ulice, zone, prodajna mjesta (parkomati i  blagajne na kojima se mogu kupiti različite pakirne karte). Sistem komunicira s vanjskim uređajima (prijenosnim računalima) i vanjskim bazama (MUP, poslovna banka). Sistem omogućuje  prodaju različitih vrsta karata (pretplatničke karte), evidenciju naplata prema izdanim nalozima tj. obavijestima za plaćanje ugovorne kazne, provjeru naplata i knjigovodstveno zatvaranje istih, proces obrade opomena i tužbi te ispis raznih izvještaja.

 IP MARIS podržava izdavanje tzv. Dnevnekarte:

Ustavnom odlukom institut kazne i naloga u parkiranju stavljen je van zakona za sve tipove prekršaja u naplati i kontroli parkiranja koji su vezani uz cijenu samog parkiranja. Kao prelazno rješenje uvodi se tzv. "dnevna karta" čija je namjena zamijeniti izdavanje naloga za tipove prekršaja "parkirna karta nije istaknuta" , "prekoraćenje vremena parkiranja"  sl.

Prijenosna inačica IP MARIS rješenja je IP MARIS mobile Neke od funkcija aplikacije su:

  • evidentiranje vozila u prekršaju,
  • ispis osnovnih podataka o prekršajima i prekršiteljima na prijenosni pisač,
  • provjera vozila koja imaju mjesečnu, godišnju, povlaštenu ili sl. kartu
  • provjera  vozila za  koja je plaćeno parkiranje putem SMS-a
  • provjera vozila za koja  je izdana Dnevna karta

Sistem naplate i kontrole

U današnje iznimno dinamično vrijeme bitno je što kvalitetnije koristiti i upravljati parkirnim prostorom, za što nam je potreban sistem automatske naplate i kontrole parkiranja baziran na rješenju IP MARIS.

Iznad svega, uvođenje  sistema automatske naplate  i kontrole parkiranja IP MARIS je projekt koji za svaku pojedinačnu instalaciju zahtjeva stručno planiranje i uvođenje u organizacijskom i provedbenom smislu.

Svoje iskustvo potencijalnim korisnicima nudimo u vidu početnih analiza (snimka stanja) pa do izrade projekata kompletnih sustava sa izvedbenom dokumentacijom, troškovnicima i terminskim planovima uvođenja.

Djelovanje sistema temelji se na važećim  gradskim odlukama. U sklopu izrade projekata komentiraju se postojeće odluke i donosi prijedlog novih.

Zajedničkim djelovanjem koncesionara, grada i nas (kao isporučitelja sistema) garantira se uspješnost projekta.

Sistemi automatske naplate parkiranja koje nudimo  baziraju se na:

  • svjetskim iskustvima ugrađenim u parkirni automat renomiranog proizvođača Hectronic (ekskluzivno zastupništvo)
  • na iskustvima naših korisnika

Sistem se sastoji od:

  • samoposlužnih servisa za korisnike na parkiralištima
  • parkirni automati
  • osnovne karakteristike su jednostavnost upotrebe za korisnika uz neupitnu sigurnost uređaja i novca te pouzdanost u radu.
  • mobilna naplata (sms_parking) i drugi načini samoposlužne uplate parkiranja.
  • kontrole naplate i pozadinskih obrada podataka
  • prijenosna opreme sa aplikacijom za evidenciju prekršitelja i izdavanje kazni,
  • glavna aplikacija sa bazom prekršitelja i obiljem ostalih podataka i izvješća
  • organizacijskih mjera i pomoći pri uvođenju i u kasnijem radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo