Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

106 hiljada KM firmama koje su intervenirale tokom poplava

25.07.2014. 09:23 / Izvor: nap.ba

Federalni štab civilne zaštite na današnjoj sjednici donio je Odluku o isplati finansijskih sredstava u ukupnom iznosu od 106.924,21 KM firmama koje su intervenirale tokom poplava, piše bh. novinska agencija Patria.

Sredstva će biti skinuta sa podračuna otvorenog u okviru Jedinstvenog računa Trezora pod nazivom FMF-Poseban transakcijski račun sredstava zaštite za zaštitu i spašavanje te uplaćena:
- Firmi "GRAKOP” iz Kiseljaka za usluge angažovanja radnih mašina, prevoza kamionima i nabavku materijala u iznoso od 24.961,96 KM;
- Firmi "GRAND TRANSPORT" iz Sarajevo za transport 5.300 bala sijena iz Kantona 10 na poplavljena područja Federacije BiH - Tuzlanski, Posavski i Zeničko-dobojski kanton, u iznosu  od 6.000 KM;
 - Firmi "SANITACIJA" iz Sarajeva bit će uplaćen iznos od 75.962,25 KM za nabavku materijala i usluge dezinfekcije i deratizacije.

Upućena je naredba da Federalna direkcija robnih rezervi humanitarnu pomoć Republike Slovenije (djetelinsko-travne smjese - 8 paleta i sjemenskog kukuruza - 3 palete) uputi prema Općinskim štabovima civilne zaštite. U Odžak 1.900 kg sjemena djetelinsko-travne smjese i 890 kg sjemena kukuruza, a u Orašje i Domaljevac-Šamac po 955 kg sjemena djetelinsko-travne smjese i 855 kg sjemena kukuruza.

Također, naloženo je Federalnoj upravi civilne zaštite da nabavi sredstava za uništavanje zmija i gmizavaca (deviperacija) u količini od 100 kg, te obezbijedi te poslove u skladu sa potrebama na terenu, piše Patria.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti