Uspješna saradnja Kompanije "Sector Security" i Ambasade SAD u BiH - Prezentirana savremena američka balistička oprema kompanije "Waco Composites Ltd"

12.12.2008. 16:41 / Izvor: eKapija.ba
Uspješna saradnja Kompanije 'Sector Security' i Ambasade SAD u BiH - Prezentirana savremena američka balistička oprema kompanije 'Waco Composites Ltd'

Kompanija "Sector Security" prezentovala je 12. decembra 2008. godine, na strelištu u Rakovačkim barama nadomak Banjaluke, balističku opremu najpoznatije američke kompanije "Waco Composites Ltd" čiji je ovlašteni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu.

"Industrija privatne bezbjednosti se sve više razvija i njen dalji rast zavisi upravo od stručnih znanja i profesionalizma te modernih tehnoloških dostignuća. U tom logičnom lancu najjača karika su partneri koji prate naš rad. Zato smo odabrali saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih američkih država, te Američkom trgovačkom komorom čiji smo član", rekao je predsjednik uprave Kompanije "Sector Security" Slaviša Krunić.

On je istakao da je čast i privilegija za partnere imati Američku ambasadu i Trgovačku komoru te zemlje.

"Cijeneći iskustvo koje Ambasada i Trgovačka komora SAD posjeduju naši su najbolji partneri i to ne samo kada trebamo dobar savjet da bismo ublažili ili potpuno eliminisali probleme sa kojima se susrećemo u poslovanju, već i sada kada uspostavljamo saradnju sa jednom prestižnom američkom kompanijom", naglasio je Krunić.

(Slaviša Krunić i Heidi Jovanović)

"ArmorCore" tehnologija kompanije "Waco Composites Ltd" koja se izrađuje u državi Texas u SAD pripada malom broju materijala koji su u skladu sa UL standardima za neprobojne ploče od stakloplastike. Kompanija "Waco Composites Ltd" tokom posljednjih deset godina postala je vodeći svjetski proizvođač neprobojnih materijala.

"Današnja prezentacija je značajna prilika, ne samo da se predstave izvanredni američki balistički proizvodi `ArmorCore’ i `BulletGuard’, nego i da se učini još jedan korak u pravcu izgradnje jačih privrednih veza između BiH i Sjedinjenih američkih država. Kroz privredne aktivnosti kuju se iskrene i dugotrajne veze među narodima i sigurna sam da će BiH i SAD služiti kao primjer prijateljstva i dobrih odnosa u godinama koje dolaze. Tu dobru saradnju konkretno potvrđuje poslovno partnerstvo Kopmanija `Sector Security` i `Armor Core", izjavila je šef kancelarije Ambasade SAD u Banjoj Luci Heidi Jovanović.

Meci i slični projektili prilikom sudara sa "ArmorCore" pločom ne odbijaju se niti se lome na sitnije komade već ostaju zarobljeni unutar ploče, zahvaljujući posebnom raslojavanju materijala. Zbog ovakvih svojstava, te sigurnosti i jednostavne primjene, kao i povoljne cijene, "ArmorCore" je jedno od najboljih sigurnosnih rješenja na tržištu.

"ArmorCore" ploče se najčešće koriste za izradu neprobojnih zidova, pregrada, vrata, namještaja, te oklopa za vozila. Osim toga "ArmorCore" posjeduje i vatrootporne, protivprovalne i zvučno izolujuće karakteristike, što omogućava široku primjenu, naročito prilikom izgradnje objekata posebne namjene, navodi se u saopćenju "Sector Security" za portal ekapija.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti