Puna podrška radu

Podrška Instituta za meteorologiju BiH aktivnostima Agencije za forenzička ispitivanja

06.03.2024. 14:10 / Izvor: Fena
agencija

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja danas je u radnu posjetu primio direktoricu Instituta za metrologiju Bosne i Hercegovine.

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija danas je u radnu posjetu primio direktoricu Instituta za metrologiju Bosne i Hercegovine Milicu Ristović Krstić kojoj je predstavio zakonske nadležnosti Agencije, organizacionu strukturu, dosadašnje rezultate, kao i planove za dalјi period.

Od posebnog interesa za goste bile su Laboratorija za hemijsko-fizička vještačenja i Laboratorija za hemijsko-toksikološka vještačenja koje djeluju u sastavu Agencije od 2015. godine, odnosno 2018. godine, i koje u svom radu koriste mjerne instrumente te su u dosadašnjem radu koristile usluge Instituta za metrologiju BiH, kao što su kalibracija i mjerenje za veličine, opsege i mjerne nesigurnosti koje se iskazuju za državne etalone.

Takođe, razgovarano je o dosadašnjim rezultatima Agencije na polјu sistema upravlјanja kvalitetom i o planovima za akreditovanje laboratorijskih metoda prema međunarodnom standardu 17025.

Na kraju posjete, direktorica Instituta za metrologiju BiH iskazala je punu podršku radu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i aktivnostima koje ona preduzima u cilјu pobolјšanja ukupnog bezbjednosnog ambijenta u Bosni i Hercegovini, a predloženi su i određeni modaliteti za uspostavlјanje i razvijanje saradnje između ove dvije institucije, saopćeno je iz Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti