Prevent u BiH proizveo novih milion garnitura automobilskih presvlaka

30.11.2011. 08:37 / Izvor: Fena
Prevent u BiH proizveo novih milion garnitura automobilskih presvlaka

Milionita garnitura automobilskih presvlaka proizvedena je u Preventovim proizvodnim pogonima u Goruši kod Visokog.

Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata.

Uposlenici i menadžment Preventa zajedno su svečano obilježili proizvodnju milionite garniture u proizvodnim pogonima u Goruši.

"Ovo je drugi put da smo uspjeli tokom jedne godine sašiti milion garnitura autopresvlaka. Ponosni smo na našu kompaniju, koja je u ovom trenutku pozitivan primjer za bh. ekonomiju", istakao je direktor Prevent Sarajeva Kenan Nalbantić.

Dodao je da je Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini renomirani dobavljač automobilskih presvlaka za svjetske proizvođače automobila. Radi se o vrlo zahtjevnim kupcima i sve mora biti u skladu sa veoma strogim standardima za kvalitet i proizvodnju.

"Današnje obilježavanje je dokaz da smo u prethodnom periodu bili u mogućnosti ispoštovati te norme, a istim tempom nastavljamo i u budućnosti“, kazao je Nalbantić, izražavajući posebnu zahvalnost svim uposlenicima bez kojih to ne bi bilo moguće.

Prevent u Bosni i Hercegovini zapošljava blizu 4.800 ljudi, a svoje proizvodne pogone ima u Visokom, Zenici, Goraždu, Jelahu i Vogošći. Na tim lokacijama Prevent proizvodi kožne i tekstile presvlake i kočione diskove za automobilsku industriju, izrađuje zaštitne rukavica i drugu zaštitnu opremu, te proizvodi gumene čamace.

Preventova kožara u Visokom je najmodernija kompanija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi. Milionita garnitura autopresvlaka namijenjena je za model Passat B7, na kome je zabilježeno najveće povećanje u izvozu u odnosu na prošlu godinu.

Koža za presvlake Passat B7 proizvodi se u Prevent Leatheru u Visokom što ovaj model čini ekskluzivnim proizvodom iz Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti