Sosnowski dao ostavku: Branimir Muidža novi predsjednik Vijeća stranih investitora u BiH

28.10.2011. 13:47 / Izvor: eKapija.ba
Sosnowski dao ostavku: Branimir Muidža novi predsjednik Vijeća stranih investitora u BiH

Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj, novi je predsjednik Vijeća stranih investitora u Bosni i Hercegovini, neprofitnog preduzetničkog udruženja koje zastupa interese stranih investitora u našoj zemlji.

Prvi čovjek kakanjske Cementare i Country Manager HeidelbergCement Group u Bosni i Hercegovini Branimir Muidža na ovom mjestu zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Tiea Sosnowskog, vlasnika kompanije Triland Development koja je investirala izgradnju Alta Shopping Centra u Sarajevu.

Odluku je donio Upravni odbor Vijeća na redovnoj sjednici koja je održana 25. oktobra ove godine, dan prije nego je Elektroprivreda BiH isključila struju tržnom centru Alta u Sarajevu zbog duga od 126.000 KM. Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik Alte Sosnowski pobjegao je iz BiH prije 15 dana zbog velikih dugovanja.

"Uzimajući u obzir činjenicu da je dosadašnjih predsjednik Tie Sosnowski, dao ostavku na ovu poziciju zbog dužeg odsustva iz BiH, članovi Upravnog odbora izabrali su, anonimno, novog predsjednika za period do održavanja naredne Generalne skupštine, početkom 2012. Čast nam je obavijestiti sve naše članice da je Country General Manager HeidelbergCement Group Branimir Muidža imenovan za predsjednika VSI-a", navode u ovoj organizaciji.

Inače, Vijeće stranih investitora BiH osnovano je 2006. godine kao neprofitno udruženje koje djeluje kao jedinstven glas svih stranih investitora u Bosni i Hercegovini. Udruženje nastoji promovirati poslovno orijentisane inicijative i pružiti praktičnu podršku svim investitorima kako bi poboljšali poslovno okruženje u zemlji. Članovi VSI-a uložili su preko 4 milijarde eura u BiH i zapošljavaju preko 10.000 radnika.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti