Nova serverska rješenja: Mrežna pohrana podataka s vrhunskim omjerom snage i cijene

25.01.2011. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Nova serverska rješenja: Mrežna pohrana podataka s vrhunskim omjerom snage i cijene

Kompanija Synology predstavila je poslužiteljska rješenja za mrežnu pohranu podataka DiskStation DS211 i DS111. Poslužitelji s dvostrukim ili jednostrukim mjestom za ugradnju diskova pouzdano su rješenje sa svim potrebnim funkcijama za zaposlenike u uredima i radnim grupama koji žele besprijekorno zajedničko korištenje datoteka uz troškovno učinkovitu zaštitu podataka.

"Oduševljeni smo odnosom snage i cijene koji smo postigli proizvodima Synology DS211 i DS111. U okruženjima sa sistemom Windows oni omogućuju brzinu čitanja veću od 100 MB/s te brzinu zapisivanja veću od 53 MB/s. Korisnici kupnjom samo jednog proizvoda, uz mogućnost pohrane podataka, osiguravaju i brojne već spremne poslovne aplikacije i mogućnosti, što donosi visoku poslovnu vrijednost", izjavio je Peter Chen, voditelj marketinga i prodaje proizvoda tvrtke Synology Inc.

Poslužitelji Synology DS211 i DS111 utemeljeni su na nagrađivanoj programskoj opremi Synology DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0) te donose intuitivno korisničko sučelje i funkcijama bogate poslovne aplikacije, među kojima je i centralizirano rješenje za zajedničko korištenje i sigurno kopiranje podataka na platformama Windows, Mac i Linux. Podatke je moguće sigurno kopirati na vanjske diskove putem USB/eSATA priključka, poslužitelje s podrškom za programsku opremu rsync te na Amazon S3, servis za pohranu podataka u oblaku. Sigurno kopiranje na razini podatkovnih blokova ubrzava cijeli postupak jer se kopiraju samo promijenjeni dijelovi datoteka. Aplikacija Web Station podržava hosting na do trideset mrežnih stranica, čime se firmama omogućuje da pojačaju svoju prisutnost na internetu. Poslužitelje Synology DS211 i DS111 moguće je koristiti i kao mail servere, FTP servere ili print servere, a za postavljanje tih funkcija dovoljno je samo nekoliko jednostavnih koraka i klikova mišem. Uz to aplikacija Surveillance Station korisnicima putem mrežnih pretraživača ili pametnih telefona omogućuje izravan uvid u trenutno stanje i dnevnik kritičnih događaja. Poslužitelji Synology DS211 i DS111 mogu svojim naprednim funkcijama zadovoljiti sve poslovne potrebe u svim radnim sredinama.

Sve važniji čimbenik pri donošenju odluka u tvrtkama o kupnji opreme jest i zaštita povjerljivih poslovnih podataka. Poslužitelji Synology DS211 i DS111 opremljeni su strojnom opremom za šifriranje u skladu s 256-bitnim AES standardom. Korisnici mogu biti bezbrižni jer su njihovi podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, a ujedno taj visoki stupanj sigurnosti ne umanjuje snagu njihovih poslužiteljskih rješenja za mrežnu pohranu podataka. Korisnici mogu omogućiti i zajedničko korištenje šifriranih datoteka, vatrozida i sigurne HTTPS veze te tako omogućiti višu razinu sigurnosti. Poslužitelji Synology DS211 i DS111 s tehnologijom za nadzor pristupa Windows ACL pružaju podroban i prilagodljiv nadzor nad dozvolama i pravima korisnika.

Poslužitelji Synology DS211 i DS111 opremljeni su procesorima frekvencije 1,6 GHz, 256 MB memorije, mrežnim sučeljem Gigabit LAN te trima USB priključcima. Oba modela poslužitelja u usporedbi s osobnim računalima imaju izuzetno nisku potrošnju električne energije. Potrošnja modela DS211 iznosi samo 31,2 W, a potrošnja modela DS111 samo 18,7 W. Kada su diskovi u stanju pripravnog mirovanja, potrošnja električne energije manja je od 11 W. Korisnici mogu odabrati i vrijeme kada se uređaji samostalno uključuju ili isključuju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti