Tuzla: Vlada odobrila sredstva za ekološke projekte

04.09.2009. 09:17 / Izvor: Fena
Tuzla: Vlada odobrila sredstva za ekološke projekte

Vlada Tuzlanskog kantona 03.09.2009. godine je dala suglasnost na dvanaest odluka ministrice prostornog uređenja i zaštite okoliša kojima su odobrena namjenska sredstva za sufinansiranje ekoloških projekata.

Općini Kalesija dodijeljeno je 90.200 maraka za nastavak vanjskog uređenja užeg dijela centra Kalesije, poboljšanje sustava grijanja, sanaciju privremene deponije Vis i čišćenje putnog pojasa na magistralnim i regionalnim cestama od komunalnog otpada.

Općini Gradačac dodijeljeno je 130.000 maraka za rekonstrukciju dijela gradskog parka i nabavku kamiona za odvoz kućnog otpada i čistilice za trotoare i rigole.

Općini Živinice dodijeljeno je 100.000 maraka za izgradnju gradskog parka i nastavak uređenja prostora oko Rajskog jezera u Bašigovcima.

Općini Srebrenik dodijeljeno je 19.000 maraka za čišćenje putnog pojasa duž regionalnih i magistralnih puteva.

Općini Banovići dodijeljeno je 84.800 maraka za rekonstrukciju podstanice sistema centralnog grijanja i čišćenje putnog pojasa na magistralnim i regionalnim putevima od komunalnog otpada.

Javnom poduzeću Spreča dodijeljeno je 35.000 maraka za izradu idejnog projekta sakupljanja i prečišćavanja sanitarno-fekalnih otpadnih voda priobalnih naselja oko akumulacije "Modrac".

Namjenska sredstva za ekološke projekte koje su kandidirale općine Tuzlanskog kantona dodjeljivana su na osnovi ranije utvrđenih uvjeta i kriterija odnosno Programom korištenja namjenskih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti