Predstavnik Razvojne banke Kine posjetio Tuzlu: Iskazan interes za mogućnost saradnje sa "Solanom" d.d Tuzla

15.10.2009. 09:44 / Izvor: eKapija.ba
Predstavnik Razvojne banke Kine posjetio Tuzlu: Iskazan interes za mogućnost saradnje sa 'Solanom' d.d Tuzla

U Općini Tuzla jučer je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnik Razvojne banke Republike Kine, Homer Yan, Općinski načelnik sa svojim saradnicima, direktor "Solane" d.d Tuzla, Izudin Kapetanović i predstavnik Nadzornog odbora "Solane" d.d Tuzla, Rešad Bakić. Razgovarano je na temu razvoja Tuzle i zajedničkih ulaganja u oblasti komunikacije i saobraćaja i farmaceutske industrije, saopćila je press služba Općine Tuzla.

Ovom prilikom prezentiran je grad Tuzla sa svojim potencijalima i budućim objektima koji će se graditi, kao i potencijali "Solane" d.d Tuzla, a radi davanja informacija za potencijalne investitore iz Kine. Razvojna banka Kine (CDB-China Development Bank), koja usko sarađuje sa kineskim ambasadorom u Sarajevu, sa potencijalom od 400 milijardi eura je jedna od većih banaka u svijetu za investiciona ulaganja.

Kako je saopćeno, predstavnik CDB-a, Homer Yan, impresioniran Tuzlom i dosadašnjim projektima koji su realizovani, kao i budućim razvojnim projektima, iskazao je veliki interes da preko struktura svoje banke i biznismena u Kini ponudi neki od oblika finansiranja jednog ili više projekata u općini Tuzla.

Iskazan je interes za mogućnost saradnje sa "Solanom" d.d Tuzla na njihovom postojećem programu, sa akcentom na razvojne projekte u oblasti farmaceutske i prehrambene industrije, a posebno za mogućnost izgradnje fabrike infuzionih rastvora za medicinske potrebe .

Homer Yan je istakao da će razmotriti sve prezentovane prijedloge, kako bi obezbijedili i zainteresovali partnere iz Kine za zajednička ulaganja u Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti