Uskoro izgradnja sportske dvorane u Bosanskoj Krupi

29.08.2009. 11:51 / Izvor: Dnevni list

Ovih dana građane Bosanske Krupe zaokuplja idejno rješenje izgradnje sportske dvorane. Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, predstavio je idejno rješenje za novu, prvu, ali ne i jedinu, sportsku dvoranu na obalama rijeke Une, čija bi izgradnja poslije okončanog tenderskog postupka trebala otpočeti u iduća dva mjeseca.

Dvorana će se graditi uz zgradu Druge osnovne škole na mjestu sadašnje dvorane za tjelesni odgoj ove škole. Sredstva za izgradnju su već osigurana, a za mjesec dana bi trebao biti sačinjen izvedbeni projekat. Potom će se provesti postupak izbora izvođača, a rok za završetak izvođenja građevinskih radova je sedam mjeseci, kada bi ova sportska dvorana trebala svoja vrata širom otvoriti učenicima Druge osnove škole, sportašima, sportskim klubovima i organizacijama ove općine.

Za košarkaške i odbojkaške utakmice te natjecanja u drugim sportskim disciplinama i sportovima, za koje nije potreban kompletan rukometni teren, kapacitet će biti hiljadu gledatelja. Novoizgrađenu sportsku dvoranu će u jutarnjim satima koristiti učenici Druge osnove škole Bosanska Krupa, a poslije podne sportske momčadi s područja općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti