U sedam gradova ZDK-a počinje izrada urbane turističke signalizacije po standardima EU

26.03.2008. 11:35 / Izvor: Fena
U sedam gradova ZDK-a počinje izrada urbane turističke signalizacije po standardima EU

Turistička zajednica Zeničko-dobojskog kantona priredila je jučer radionicu na temu "Izrada urbane turističke signalizacije grada Zenice".

Osim predstavnika organizatora, radionici su prisustovali i predstavnici Općine Zenica, Ministarstva privrede ZDK-a, Ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport ZDK-a, Privredne komore ZDK-a, Muzeja grada Zenice, predstavnici javnih preduzeća u Zenici, predstavnici hotela i drugi gosti.

Tokom radionice izvršena je prezetentacija projekta "Sistem obilježavanja i interpretacija turističkih atrakcija u BiH", gdje je prisutnim gostima ukazano na koji način bi trebalo da se uradi signalizacija koja bi zadovoljila pravilnike Evropske unije.

Jučerašnja radionica početak je implementacije projekta "Izrada studije i izgradnje urbane turističke signalizacije u gradovima ZDK" kojeg u 2008. godini u sedam gradova ZDK: Zenici, Visokom, Kaknju, Žepču, Zavidovićima, Maglaju i Tešnju planira realizovati Turistička zajednica ZDK-a. Projekti urbane turističke signalizacije na području ovih sedam općina vrijedni su oko 300.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti