Prihod "Gorenja" povećan za tri odsto

25.03.2019. 16:00 / Izvor: SRNA
Prihod 'Gorenja' povećan za tri odsto

Ukupan prihod kompanije "Gorenje" u BiH u prošloj godini iznosio je 56.046.381 KM, što u odnosu na 2017. predstavlja povećanje od tri odsto.

Ukupan prihod kompanije "Gorenje" u BiH u prošloj godini iznosio je 56.046.381 KM, što u odnosu na 2017. predstavlja povećanje od tri odsto, rečeno je danas Srni u ovoj kompaniji.

Direktor "Gorenje komerca" Robert Polšak izrazio je zadovoljstvo činjenicom da poslovni prihodi čine 94,8 odsto ukupnog prihoda i da su veći za 5,3 odsto nego 2017. godine.

Prema njegovim riječima, "Gorenje" je, zbog efikasnijeg poslovanja, proizvodnju frižidera objedinilo u Srbiji.

On kaže da će, bez obzira na djelimičnu dislokaciju proizvodnje, krajnji proizvod biti na nivou dosadašnjih visokokvalitetnih proizvoda, kao i da će se posebna pažnja i dalje posvećivati dizajnu i primjeni najnovijih tehnologija.

Polšak je naveo da "Gorenje" ima proizvodne pogone u Sloveniji i Češkoj, dok svoje razvojne centre, osim u Sloveniji, ima u Švedskoj, Holandiji i Češkoj.

"U narednom periodu imamo vrlo ambiciozne planove na razvoju novih tehnologija i proširenju proizvodnog portfolija, pa je novi vlasnik donio odluku o pokretanju proizvodnje televizora u Velenju, te će na tom projektu, samo u prvoj fazi, biti zaposleno između 300 i 400 novih radnika.", ističe Polšak.

"Gorenje grupa" jedan je od vodećih proizvođača kućnih aparata u Evropi, a od prošle godine je postala dio kineske "Hisense" korporacije.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti