AutoTech na konferenciji PIT Krajina

05.06.2019. 10:04 / Izvor: Akta.ba
AutoTech na konferenciji PIT Krajina

Slovenačka kompanija Autotech d.o.o Velenje, koja odnedavno posluje i BiH, imat će ponovno svoje predstavljanje na konferenciji PIT Cazin 2019.

Slovenačka kompanija Autotech d.o.o Velenje, koja odnedavno posluje i u Bosni i Hercegovini, imat će ponovo svoje predstavljanje na konferenciji PIT Cazin 2019.

Kako je najavljeno, na konferencij će ukazati na važnost industrije 4.0, što je postalo već prepoznato u BiH. 

"Kompanije su prepoznale značaj automatizacije i robotizacije, a AutoTech tim je ostvario ciljeve prezentovane na prošloj PIT konferenciji, održanoj u Goraždu. Na prošloj konferenciji je predstavljen rad na projektu CIMOS u Novom Travniku, na PIT-u Cazin ćemo, koja će se održati 20. i 21.06.2019., prikazati završetak projekta", navode iz Autotecha. 

S druge strane, smatraju da je vrlo važno povećati svijest o korištenju javnih grantova čije je prednosti prepoznao njihov tim poslovanjem u Sloveniji, ali i u Bosni i Hercegovini. 

Pored uvođenja automatizacije i robotizacije u proizvodne pogone, direktor AutoTech-a Seudin Softić, će predstaviti i važnost praktične obuke u formalnom obrazovanju, kako bi studentima bilo lakše doći do željene radne pozicije. 

"Predstavit ćemo nove projekte, nove ciljeve i nadamo se uspostavljanju dobrih poslovnih priča", poručuju iz Autotecha.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti