CEFE program poduzetničke podrške u gradu Visoko

29.08.2020. 11:47 / Izvor: Akta.ba
CEFE program poduzetničke podrške u gradu Visoko

Grad Visoko putem Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti i Udruženja trenera CEFE u BiH, zaključili su ugovor o udruživanju sredstava i saradnji krajem 2019. godine.

Grad Visoko putem Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti i Udruženja trenera CEFE u BiH, zaključili su ugovor o udruživanju sredstava i saradnji krajem 2019. godine. Uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, proteklih nekoliko mjeseci realizovali su projekat podrške u poduzetništvu.

Jučer su u prostorijama Društvenog centra Visoko potpisani ugovori sa dva učesnika Programa, čiji su biznis planovi najbolje ocjenjeni. Odabrana je biznis ideja Agović Aide - „Čupa bags“ i Karavdić Mevlane - "Elltech", koje će dobiti po 5.000 KM za podršku u razvoju biznisa.

Podsjećamo, u okviru programa poduzetničke podrške u gradu Visoko, održana su tri modula obuke za polaznike CEFE programa, te je početkom augusta prezentirano 13 poduzetničkih ideja od strane korisnika ovog programa.

Organizatori ističu kako se Grad Visoko istakao među 12 lokalnih zajednica, učesnica ovog programa, te da su sve ideje iz programa bile kvalitetne. Gradska uprava sa nadležnom službom u narednom periodu podržavat će ovakve programe i pružati podršku mladim poduzetnicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti